Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

BANKALAR CADDESI

Resmi adi Voyvoda Caddesi olan Bankalar Caddesi Karakoy ile Sishane semtleri arasinda yer aliyor. 19. yuzyilin ikinci yarisindan baslayarak bankerlerin, yabanci ve yerli bankalarin buraya yerlesmesi, sube acmasi caddenin ve civarinin Bankalar Caddesi olarak anilmasina yol acti. 500 adimlik cadde bazi kapanmalara ve iflaslara ragmen hálá bankalarla ve sigorta sirketleriyle dolu. Cadde banka binalari arasinda kayboluyor ve golgede kaliyor.

SEKER BEBEK

Sukriye Haliloglu emekli ogretmen. Esiyle birlikte Bostanci Istasyon Carsisi'nin ilk dukkáni olarak acmis Seker Bebek'i. Haci Bekir urunlerini orijinal fiyattan satarak ise baslamislar. Haci Bekir'in meshur lokum cesitlerinden, akide sekerinden, badem ezmesinden ve kestane sekerinden tatmak isteyip de yolu Bostanci'ya dusenler Seker Bebek'e mutlaka ugruyor.

KIRAZDAN SEPET YAPIYOR

Enver Saruhan ilkokulu bitirir bitirmez Siirt'ten Istanbul'a gelmis. 15 senedir de abileriyle birlikte seyyar arabasiyla meyve satiyor. Bu sure icinde Akdeniz Caddesi’yle Battal Gazi Sokagi'nin kesistigi koseden hic ayrilmamis. Dukkanlar degistigi halde kosesini terketmemis. Mevsim geregi bugunlerde armut, kayisi ve karpuz tezgahini dolduruyor. Olgun kirazlari ise iyi bir musterisi icin sepet haline getirip satiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!