Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

HASEKİ CADDESİ

Davutpaşa'dan Millet Caddesi'ne uzanan 696 adımlık cadde. Bu uzun caddenin Millet Caddesi'ne yakın kesimi Haseki Hastanesi, tıbbi laboratuarlar, eczaneler, hemşire okulu ve sık sık duyulan ambulans sesleriyle bir sağlık bölgesi halini almış gözüküyor. Davutpaşa'ya yakın kısım ise tarihi İstanbul'u yaşıyor. Eski evler, Hacı Bayram Kaftani Camii, Haseki Sultan Camii ve Bayrampaşa Medresesi ile semtin yaşayan tarihini gözlemek mümkün.

KOZAN'DAN GALATASARAY'A

İstanbul'a Adana, Kozan'dan gelmiş Ahmet Göktan ve yolu Galatasaray'a düşmüş. Balıkpazarı girişindeki kumpircilerden birinde çalışıyor. 48 yaşındaki Göktan'ın çalışma saatleri akşam 8.00 ile sabah 10.00 arasında. Sabah işi arkadaşına devrediyor. Beyoğlu'nda tek başına yaşıyor, kumpircilerin nöbetleşe çalışması sonucu boşta kaldığı haftalarda geçici işlerde çalışarak geçimini sağlıyor.

D&W CAFE

Suadiye'de yeni açılan ve zengin menüsüyle dikkat çeken bir mekân, D&W Cafe. Pizza çeşitleri, hamur işleri, salata çeşitleri öğlen ve akşam yemeklerinin menüsünü oluşturuyor. Akşam üzeri ise pasta, kek ve sandviçler hazırlanıyor. Kulağı rahatsız etmeyecek yumuşak bir müzik eşliğinde günlük gazetelere ve yerli yabancı dergilere de bir göz atmak mümkün. D&W Suadiye Plajyolu Sokak'ta sabah 9.00'dan akşam 23.00'e dek açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!