Sokak kedileri kışlaya verildi

Güncelleme Tarihi:

Sokak kedileri kışlaya verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 13:08

Edirne Belediyesi Hayvan Barınağı`nda bakılmakta olan beş sokak kedisi, çoğalan fareleri yakalamaları amacıyla askeri birliğe verildi.

Edirne Belediye Başkanı Cengiz Varnatopu, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı`na bağlı Nusret Bulca Kışlası`ndan gelen talep üzerine, barınaktaki 5 sokak kedisi, kışlada çoğalan fareleri yakalamaları için birliğe gönderildiğini söyledi.

Barınaktaki bütün kedileri talep eden askeri görevlilerin taleplerini yerine getirdiklerini belirten Varnatopu, ``Elimizde 5 kedi vardı. Hepsini verdik. Daha çok olsaydı verecektik`` dedi.Â


Kışlaya verilen kedilerin kendilerine sıcak bir yuva bulmanın mutluluÄŸunu yaÅŸarken, üstlendikleri fare yakalama görevine de baÅŸladıları belirtildi.Â
Varnatopu, bakım evinde, 150 köpeğin bulunduğunu, bunlar için kapalı alan oluşturularak soğuktan etkilenmemelerinin sağlandığını da belirterek, ``Burada 1 veteriner ile 4 görevli çalışıyor. Mezbahadan, fabrikalardan ve belediye yemekhanesinden artan yemekleri veriyoruz. Hayvanların hepsine aşı yapıldı. Hepsi sağlıklı hayvanlar. İsteyen vatandaşlarımıza bu hayvanlardan verebiliriz`` dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!