Sokağa çıkamıyorum ne olur onu yakalayın

Güncelleme Tarihi:

Sokağa çıkamıyorum ne olur onu yakalayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2005 01:25

Yaklaşık iki ay önce saldırıya uğrayan, bıçakla tehdit edilip feci şekilde dövülen Okmeydanı SSK Eğitim Hastanesi hemşirelerinden N.T, aradan geçen zamana rağmen kendisine saldıran kişinin yakalanamamış olmasından dolayı çok endişeli ve huzursuz. Hemşire N.T. ‘Emniyet lütfen onu bulsun. Uyuyamıyorum, sokağa çıkamıyorum’ dedi.

OKMEYDANI’nda işinden evine giderken bir sapığın saldırısına uğrayıp feci şekilde dövülerek tecavüz edilmeye kalkışılan hemşire N.T. içini Hürriyet’e döktü. Okmeydanı SSK Hastanesi hemşirelerinden N. T. olaydan sonra günlük yaşamının kábusa döndüğünü belirterek şunları söyledi:

‘Akşamları hava karardıktan sonra dışarı çıkamıyorum, otobüste, yollarda, duraklarda, acaba onu görebilir miyim diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Durgunlaşıp içime kapandım. Finallere bile çalışamadım. Hiçbir şey beni onun bulunması kadar mutlu edemez. Kadınların sokaklarda daha güvenli dolaşabilmesi için, emniyete bir kez daha sesleniyorum, lütfen saldırganı bulun...’

PSİKOLOJİK TEDAVİ

Arada geçen zaman, 25 yaşındaki N.T’nin bedenindeki fiziksel izleri silmiş; 1,5 ay aradan sonra işinin başına ve hastane yönetimi eğitimi aldığı yüksekokuluna dönmüş. Ama ruhundaki izler, yerli yerinde duruyor. Raporlu olduğu sürede psikolojik tedavi gören N.T. şimdi buna zaman bulamadığını söylüyor; aslında tekrar tekrar hatırlamaktan korktuğu için, tedaviden kaçıyor demek daha doğru. Kendini işine ve okuluna vererek unutabileceğini sanıyor.

Gündüz okulda, geceleri ise hastanede, bazen 24 saat süren nöbetlerle çalışıyor. Bir yandan derslere, sınavlara giriyor, bir yandan İngilizcesini ilerletmek için yurtdışına gidebilmenin hayalini kuruyor. Ama bütün bunları yaparken aklından hiç çıkmayan, konsantrasyonunu bozan bir şey var: O gece olanlar ve bunlara sebep olan suçlu kişinin henüz yakalanamamış olması. Kendini yenik hissediyor.

BU ROBOT RESİM TAMAMEN BENZİYOR

Hemşire N.T. bir ay boyunca olaya odaklanarak, en küçük detayları hatırlamaya çalışarak gasp şubesinde yeni bir robot resim çizdirmiş:

‘Bu çizim, fotoğrafı gibi saldırgana benziyor. Ayrıca o kişi hiç de sokak serserisine, tinerciye benzemiyordu. Bayağı düzgün bir adamdı. Oralarda yaşadığını ya da takıldığını sanıyorum. Çünkü yolları iyi biliyordu.’

ŞAHSIN EŞKALİ

SAÇ: Siyah dalgalı

GÖZ: Koyu kahve

TEN: Buğday

YAŞ: 40-50

BOY: 165-170 cm

KİLO: 85-90 kg
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!