‘Sokağa çıkamazsın!’

Güncelleme Tarihi:

‘Sokağa çıkamazsın’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP Genel Başkan Yardımcısı Recai Kutan, Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'ı, ‘‘Menderes'i asan Salim Başol gibi Atatürk Bulvarı'nda yürüyemez hale gelirsin’’ diye tehdit etti. Kutan, Savaş'ın tutum ve davranışlarıyla, tarafsız hukukçuya yakışır bir tavır sergilemediğini de ileri sürdü.

Kapatılma davasında savunma için aldıkları ek süreyi değerlendiren RP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'a eleştiri dozunu da giderek artırıyor. RP Genel Başkan Yardımcısı Recai Kutan, Savaş'a, ‘‘Menderes'i asan Salim Başol gibi Atatürk Bulvarı'nda yürüyemez hale gelirsin’’ uyarısında bulundu. Kutan, TBMM'den dün düzenlediği basın toplantısının ardından bir grup gazeteciyle sohbet ederken, Yassıada Mahkemesi'nin Başkanı Salim Başol'un sonunu hatırlattı. Kutan, şöyle konuştu:

‘‘30 yıl kadar önce Salim Başol, Atatürk Bulvarı'nda yürürken, iki-üç yerde vatandaşların hakaretine uğradı. Vatandaşlar kendisine, ‘hukuk katili' ve ‘katil' diye bağırdılar. Bu olaya ben de şahit oldum.’’

Savaş'ın da sonunda bu hale düşebileceğini savunan Kutan, ‘‘Millet hukukçulardan, hukuka uygun davranış bekliyor. Aksi halde millet, ona göre muamele ediyor’’ dedi. Kutan, Savaş'ın tutum ve davranışlarıyla, tarafsız bir hukukçuya yakışır bir tavır sergilemediğini de söyledi.

Savaş ise kendisini ağır sözlerle itham eden RP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül hakkında suç duyurusunda bulundu. Başsavcı, Gül'ün, ‘Cumhuriyet savcısına görevinden dolayı hakaret'ten cezalandırılmasını istedi. Savaş, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Gül'ün önceki gün düzenlediği basın toplantısındaki sözlerinin Cumhuriyet Savcısı'na görevi dolayısıyla hakaret olduğu belirtilerek, hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasını öngören TCK 266. maddesinden işlem yapılmasını istedi. Gül, RP'nin kapatma davasıyla ilgili sözlü açıklamada bulunan Savaş'ı sert bir dille eleştirmiş, Başsavcı için hakaret davası açacaklarını da söylemişti.

Bu arada, RP Lideri Erbakan ise dün hukukçu kurmaylarını, Balgat'taki evinde toplayarak, Savaş'ın, Anayasa Mahkemesi'ndeki açıklamalarını içeren ses bandını dinledi. Erbakan'ın, ses bandını tekrar tekrar dinleyerek not tutturduğu ve bunları da daha sonra, yine kendisine verilen Savaş'ın 39 sayfalık konuşma metniyle satır satır karşılaştırdığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!