Sohtorik mahkemede köpeklerini savundu

Güncelleme Tarihi:

Sohtorik mahkemede köpeklerini savundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Köpekleri tarafından saldırıya uğradığı iddiasıyla 75 yaşındaki yazar Yıldız Sertel tarafından mahkemeye verilen Erdal İnönü'nün kayınbiraderi ünlü armatör Selim Sohtorik, dün katıldığı duruşmada köpeklerini savundu. Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya sebebiyetten 6 aya kadar hapsi istenen Sohtorik, ‘‘Benim köpeklerim bahçeden dışarı çıkmaz. Onları adada herkes tanır ve sever. Bayana saldıran köpekler benim köpeklerim değil.’’ dedi.

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmaya sanık Selim Sohtorik, avukatı Nevzat Keresteci'yle hazır bulunurken şikayetçi yazar Yıldız Sertel duruşmaya gelmedi.

Armatör sanık Sohtorik köpekleri hakkındaki suçlamayı reddederek, ‘‘Benim köpeklerimi Heybeliada’da herkes tanır ve sever. Bahçeden dışarı çıkmazlar. Ancak bahçıvan dolaştırmak için köpekleri dışarı çıkarır. Olay sırasında evde değildim. Akşam eve geldiğimde kadın yolun ortasında yerde yatıyordu. Sanırım polis otosuna binmeyi kabul etmemiş. Daha sonra ambulans geldi ve kadını götürdüler’’ şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Sohtorik'in avukatı Nevzat Keresteci, ‘‘Adada başı boş yüzlerce köpek var. Bayana saldıran köpek, bir sokak köpeği de olabilir.’’ diye savunma yaptı. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Geçen celse koltuk değneğiyle adliyeye gelen ve ayakta duramadığı için oturarak ifade veren şikayetçi Sertel ise köpeklerin Sohtorik'in evinden bir çocukla çıktığını belirterek, ‘‘Çocuğa köpekleri tutmasını söyledim fakat bana ‘bir şey yapmazlar' dedi. Köpeklerden biri koşarak üstüme atladı ve beni yere düşürdü. Kalçam kırıldı ve 2 hafta hastanede yattım’’ şeklinde ifade vermişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!