Soğuk ve kar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Soğuk ve kar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Normalin üzerinde seyreden hava sıcaklığı bugünden itibaren 10-15 derece birden düşecek. Arife günü yurdun büyük bölümü kar yağışlı olacak. Hava bayramda ise normale dönecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü mevsime göre bütün bölgelerde normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, bugünden itibaren 10-15 derece düşerken, özellikle yurdun batı bölgelerinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını açıkladı. Bayram süresince ise hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son tahminlere göre, yurdun batı bölgelerinin yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girdiği bildirildi.

Marmara ve Ege bölgelerinde başlayacak yağışın, hafta sonunda kuzey ve doğu kesimlerinde kar şekline dönüşmesi ve yer yer etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, bugün akşam saatlerinden itibaren kuzey batı kesimlerinden başlamak üzere 10-15 derece azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer altına inecek.

Yetkililer, hafta sonunda yaşanacak hava şartları nedeniyle ilgililerin tedbirli olmalarını istediler.

Son tahminlere göre, arife günü yurdun Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Orta Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Bayramın birinci günü yurdun kuzey doğusu kar yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. İkinci ve üçüncü gün ise yurtta yağış beklenmiyor.

Sıcaklığın, bayram süresince biraz artarak mevsim normalleri cıvarında seyredeceği tahmin ediliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!