Soğuk hava geliyor

Güncelleme Tarihi:

Soğuk hava geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2000 00:00

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın bu akşamdan itibaren yurdun büyük bölümünde etkili olacağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye bu akşamdan itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Bu gece Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ve İç Anadolu'da, daha sonra Doğu Anadolu'da görülecek kar yağışının yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yarın ve 13 Aralık Çarşamba günü yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdürecek yağışlı hava, 14 Aralık Perşembe günü doğuya hareket ederek, yurdu terk edecek.

Buna göre, yarın Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı yağışlıgeçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak

13 Aralık Çarşamba günü, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

14 Aralık Perşembe günü ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, ile Doğu Karadeniz'de yağış bekleniyor. Yağışlar Doğu Anadolu'nun doğusunda kar şeklinde olacak.

15 Aralık Cuma günü ise yurtta yağış beklenmiyor.

Meteoroloji yetkilileri, yurdun iç ve doğu bölgelerinde beklenen kar yağışıyla oluşacak olumsuz hava şartları nedeniyle ilgililerin tedbirli olmalarını istedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!