Soğuk hava devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Soğuk hava devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 12:46

Yağışlı havanın, hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde etkisini sürdüreceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan “Meteorolojik Uyarı”ya göre, yağışlar bugün ve yarın özellikle Doğu Karadeniz başta olmak üzere, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı Karadeniz'de etkili ve sürekli olacak. Azalan hava sıcaklığı ile birlikte yağışlar bugün İç Ege'nin yüksekleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, yarın İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde olacak.

Perşembe günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güney Doğu Anadolu'nun doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde görülecek.

Hava sıcaklığı bugün ve yarın kuzey ve doğu bölgelerde azalmaya devam edecek, perşembe günü batı kesimlerden başlamak üzere artacak.

Önümüzdeki iki gün yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde beklenen etkili ve sürekli yağışların oluşturacağı olumsuz şartlar (sel, su baskını, heyelan v.b) ile iç kesimlerde gece görülecek hafif buzlanmaya karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!