Soğan ekmek yiyerek büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Soğan ekmek yiyerek büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 00:00

Barış Akarsu, önceki akşam hayatını kaybetti. Akarsu’nun ölüm haberini aldıktan sonra onun çocukluğunun geçtiği kumsalda toplanan dostları, "Barış, soğan ekmek yiyerek büyüdü" dediler.

Haberin Devamı

Barış Akarsu fotoğrafları için tıklayın

Soğan ekmek yiyerek büyüdü

Bodrum’da geçen cuma günü geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak Bodrum Özel Hastanesi’nde tedavi altına alınan Barış Akarsu, önceki akşam hayatını kaybetti. Akarsu’nun ölümü, memleketi Bartın’ın Amasra ilçesini yasa boğdu. Ölüm haberini aldıktan sonra onun çocukluğunun geçtiği kumsalda toplanan dostları, "Barış, soğan ekmek yiyerek büyüdü" dediler.
Şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu’nun ölümü, Amasra'da da büyük üzüntü yarattı. Ölüm haberini alan Amasralılar, Akarsu'nun çocukluğunun geçtiği kumsalda toplanarak ateş yaktı. "Amasra kumsalının hırçın dalgası Barış" yazılı bir de poster açan arkadaşları, gece mum yakıp gitar çalarak sabaha kadar genç yaşta hayata veren eden Akarsu'nun şarkılarını söyledi. Bu arada bazı arkadaşları, bugün toprağa verilecek olan şarkıcının soğan ekmek yiyerek Amasra kumsallarında büyüdüğünü dile getirdi. Barış Akarsu posterleriyle bezeli Amasra’da her tarafta bu acı haber konuşulurken, 7'den 70'e neredeyse herkes, sokaklarda cenazeyi bekledi. İstanbul, Ankara ve çevre illerden gelenler de Amasra’da park ve bahçelerde oturdu. Gitar çalarak, balık tutarak geçimini kendi sağlayan, tekvando ve yelken sporu yapan Barış'ı büyüten anneannesi 70 yaşındaki Nazire Kökdemir ise torununa 8 yaşından 14 yaşına kadar kendisinin baktığını vurgulayarak şunları söyledi:“16 yaşında Ereğli’ye gitti. Onu biz büyüttük. Çok erken öldü, keşke bu kadar erken olmasaydı. Dedesiyle çok güzel günler geçirdi. Dedesiyle denize gider, balık tutarlardı. Çekiç, keserle çok uğraşırdı. Küçüklüğünden beri çok temiz kalpli bir çocuktu. Anne-babası geçinemedikleri için yıllar önce 6 aylığına anlaşmalı olarak boşandılar. Sonra tekrar nikah tazeleyerek bir araya geldiler. Torunum onların ayrı olmasına üzülüyordu” dedi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea0eb8f018fbb8f868469a
Barış’ın Amasra kumsallarında yetişmesinde emeği geçtiğini belirten 47 yaşındaki balıkçı Celal Sonerler de onun çok sevecen ve sıcakkanlı bir çocuk olduğunu söyledi: "Güzel günlerimiz oldu. Sessiz sakin, kimseye zararı olmayan biriydi. Kendi ekmeğini kendi çıkarırdı. Kimseye gidip bir kuruş istemezdi. Kendi kendini yetiştirdi. Özellerine girmek istemem, ama anne babanın dargınlığının ezikliği vardı. ‘Ben gideceğim’ dedi ve çıktı gitti. Anne babasının ayrılmasına üzülüyordu.”
Barış Akarsu'nun Amasra’ya gelişinde uğradığı lokanta ve balıkçıların görevlileri ile arkadaşları da şarkıcının ölümüne bir türlü inanamadıklarını belirtti. Çocukluk arkadaşlarından 32 yaşındaki Kudret Gündoğar, şöyle konuştu: "Toplanıp devamlı kumsala giderdik. Barış bize gitar çalardı. Sabaha kadar şarap içer, onun söylediği şarkıları dinlerdik. Sabah yatıp öğlene kadar uyuyup tekrar buluşur, kumsalda gitar sohbetimize devam ederdik. Barış sahilde yetişti, ağabeylerimizin büyüklerimizin yanında. Bakanı yoktu, ailesinden pek yardım görmezdi. Sağdan soldan yardım ederlerdi. Yelken yapardı. Annesi, babası ayrıydı. Annesinin balık malzemeleri sattığı bir dükkanı vardı. Barış kendi başına büyüdü. Evde yemek yapmazlardı, hiçbir şey yemezdi. Soğan ekmek parasını biz verirdik, ağabeylerimiz de şarap parasını verirdi." Durmuş SEVİNDİK-Hacı BULUT-Barış DOĞAN (DHA)

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Devamı


 

Soğan ekmek yiyerek büyüdü
3 bin kişi uğurladı
Bodrum'da geçen cuma günü trafik kazası geçiren ve yoğun bakım ünitesinde geçen 5 günün ardından önceki akşam hayatını kaybeden Barış Akarsu, 3 bin kişinin gözyaşlarıyla uğurladı. Özel Bodrum Hastanesi’nin Beyin Cerrahı Op.Dr. Abdullah Servet, saat 21.00'e yaklaşırken sanatçının kalbinin durduğunu, yaklaşık 45 dakika kalbe müdahale etmelerine rağmen duran kalbi ikinci kez çalıştıramadıklarını belirterek “Barış’ı kaybettik” dedi. Hastane bahçesinde müjdeli bir haber bekleyen Bodrumlu hayranları, ölüm haberinin açıklanmayla yıkıldı. Yaşanan arbedede 8 kişi baygınlık geçirdi. Akarsu'nun cenazesi saat 03.00'te hastaneden alınarak ambulansla Milas-Bodrum Havalimanı’na, oradan THY’nin tarifeli seferiyle saat 05.00'te İstanbul’a gönderildi. Barış Akarsu'nun annesi Hatice Akarsu ve babası Selahattin Akarsu, aynı uçakla İstanbul’a döndü. Genç şarkıcının cenazesini Atatürk Havalimanı'nda Seyhan Müzik’in sahibi Mehmet Seyhan'ın da aralarında bulunduğu bir grup karşıladı. Cenaze daha sonra da Bartın’ın Amasra ilçesine gönderilerek, Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Devamı

 

/images/100/0x0/55ea0eb8f018fbb8f868469e
Soğan ekmek yiyerek büyüdü
Son hediyesi Jack Sparrow'du
Bodrum Barlar Sokağı esnafından Yeşim Kılıç, Barış Akarsu'ya verilen son hediyenin bir Jack Sparrow maketi olduğunu anlattı. Kılıç "Barış, kaza geçirmeden birkaç gün önce çarşıda dolaşırken, Karayip Korsanları filminde Johnny Depp'in oynadığı Jack Sparrow maketini gördü ve çok ilgilendi. Doğum gününden bir gün önce de dizideki rol arkadaşları doğum günü hediyesi olarak kendisine o maketi aldı” dedi. Barış Akarsu (soldaki), küçük yaşta tekvandoya merak salmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

/images/100/0x0/55ea0eb8f018fbb8f86846a2
Verdiği sözü tutamadı sevenlerine dönemedi

Barış Akarsu, 29 Haziran 1979'da Hatice-Selahattin Akarsu çiftinin ilk çocukları olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Amasra'da bitirdi. Çok küçük yaşlarda şehre gelen müzisyenlerden etkilenerek flüt, klavye, gitar gibi müzik aletleri çalmaya başladı. Arkadaş ortamlarında gitar çalıp şarkı söyleyen şarkıcı, daha sonra profesyonel olarak müzikle ilgilenmek için yollara düştü. Önce Antalya'daki bir tatil köyünde animatörlük, ardından Ankara'da garsonluk yaptı. 2004'te arkadaşlarının

Soğan ekmek yiyerek büyüdü

Barış Akarsu, basketbol antremanında

da ısrarıyla "Akademi Türkiye" adlı yarışmaya katıldı ve birinci oldu.

Yarışmanın ardından İstanbul’a yerleşen Akarsu, 2005'te ilk albümü “Islak Islak”ı çıkardı. Ağustos 2006’da “Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek” adlı ikinci albümünü müzikseverlere sundu. Aynı yıl Star'da yayınlanan “Yalancı Yarim” adlı dizide rol almaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Hakla İlişkiler Bölümü öğrencisi olan Barış Akarsu, USDER'den Rock Dalında En iyi Şarkıcı Ödülü, Future dergisinden de Yılın En Sevilen Rock Sanatçısı ve Cem Karaca Özel Ödülü’nü aldı.

"Yalancı Yarim" dizisinin çekimleri nedeniyle yaklaşık 2 hafta Bodrum'da kalan ekip, sezon finalini de çekmişti. Ancak reytinglerin yüksek olması sebebiyle çekimlere devam kararı alındı ve ekip 29 Haziran'da yeniden Bodrum'a döndü. Akarsu, geçirdiği kazadan yaklaşık 4 saat önce birkaç turistin aldığı video görüntüsünde "Merak etmeyin. Şimdi gidiyorum ama döneceğim. İki hafta daha buradayım" diyordu. Oysa Club Flipper'dan yola çıktıktan kısa süre sonra, bulunduğu araç İzmir'den Bodrum'a gelen bir kamyonla çarpıştı ve verdiği sözü tutamadı. Barış Akarsu bir daha geri dönemedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/images/100/0x0/55ea0eb9f018fbb8f86846a6

Senaryo bir yıl sonra gerçeğe dönüştü

Barış Akarsu, bundan bir yıl önce, "Yalancı Yarim" dizisinin setinde de senaryo gereği bir otomobil kazası geçirmişti. Doğum gününde, İstanbul-Şişli'de yapılan çekimlerde Akarsu aracıyla takla atıyor, ancak kazadan yaralı olarak kurtuluyordu. Bu senaryo tam bir yıl aradan sonra gerçeğe dönüştü. Ancak bu kez senaryodakinin aksine genç şarkıcı hayatta kalmayı başaramadı.

 

 

 

 

 


 

Soğan ekmek yiyerek büyüdü

O kavşakta eylem

BARIŞ Akarsu’nun, iki kadın arkadaşıyla yaşamını yitirdiği kazanın meydana geldiği Muğla'nın Bodrum İlçesi Torba Kavşağı'nda bugün eylem yapan bir grup Bodrumlu, kavşağının adının ‘Barış Kavşağı’ olmasını istedi. Kavşağı 5 dakika süreyle araç trafiğine kapatan grup, daha sonra avukat Ahmet Aksüt'le birlikte, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, Karayolları Genel Müdürlüğü ve 2'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri hakkında, ‘Görevi ihmal, ihmalen ölüme sebebiyet verdikleri’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!