Skandal tweet'i atan Berfin K. yakalandı!

Güncelleme Tarihi:

Skandal tweeti atan Berfin K. yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 07:21

Dün Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası sosyal medya hesabından, "Oh olsun size" diye mesaj paylaşan Berfin K.'in Otogar'da yakalandığı belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırılar sonrası Berfin K. twitter hesabından bir mesaj paylaşmıştı. Polisleri hedef alan hain saldırı sonrası Berfin K. isimli Twitter kullanıcısı, "Çevik kuvvete olmuş, oh olsun size" şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

Sosyal medyadan gelen büyük tepkiler sonrası önce tweetini silen Berfin K., daha sonra @berfnk... isimli hesabını kapatmıştı.

Berfin K'nın bugün Otogar'da yakalandığı öğrenildi.(Sabah)

İSTANBUL'DA SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI NEDENİYLE 8 KİŞİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş'taki terör saldırısı sonrasında, sosyal medyada terör örgütü lehine propaganda yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik de çalışma başlattı. İhbarları da değerlendiren ekipler, sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunan 8 kişiyi gözaltına aldı. Sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara ilişkin ihbarların Emniyet Genel Müdürlüğünün "www.egm.gov.tr" adresindeki online ihbar bölümünden ya da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının "siber@egm.gov.tr" mail adresinden yapılabileceği belirtildi. Bu arada, saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında 13 şüpheli de dün gözaltına almıştı. 21 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

Haberin Devamı

O İSİM DE GÖZALTINDA

Twitter'de Utku D. isimli kullanıcı dünkü patlama sonrası attığı tweetle sosyal medyada tepki çekmişti. Utku D'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.

Skandal tweeti atan Berfin K. yakalandı

İZMİR'DE MİT DESTEKLİ OPERASYON

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlükleri MİT destekli operasyon yaptı. İstanbul'daki kanlı terör eylemini gerçekleştiren PKK terör örgütünü sempatik göstermeye çalışan,terör örgütünün faaliyetlerini ve terör örgütü mensuplarını öven, toplum üzerinde algı oluşturarak terör faaliyetlerini ya da terörist faaliyetleri kendilerince masumane gibi göstermek için sosyal paylaşım sitelerinde ve internet ortamında paylaşım yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik yapılan operasyonda, 11 kişinin yakalandığı 4 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. İzmir Emniyeti'nden yapılan açıklamada ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast etmeye çalışan suç ve şer odaklarına yönelik çalışmaların hız kaybetmeden kararlı bir sekilde devam edeceği bildirildi. (Banu ŞEN / İZMİR)

Haberin Devamı

ANTALYA'DA DA 7 GÖZALTI

Anadolu Ajansı’nın haberine göre benzer suçlamayla Antalya’da da yedi kişi gözaltına alındı. Haberde, ‘terör örgütü PKK/KCK’yı sosyal paylaşım sitelerinde öven, destekleyen ve propagandasını yapan, örgütün çağrısı ve talimatları doğrultusunda sokak eylemlerine katılan, taş, molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı ile güvenlik güçlerine saldıran kişilere’ yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına yapılan ihbarların ardından gözaltına alındıkları bildirildi. (Anadolu Ajansı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!