Sizinle böyle mi bayramlaşacaktım

Güncelleme Tarihi:

Sizinle böyle mi bayramlaşacaktım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 00:00

Doğu Anadolu’da kuş gribinin ilk ortaya çıktığı yer olan Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde Kurban Bayramı buruk geçiyor. Üç çocuklarını kuş gribinden kaybeden Marifet ve Mehmet Zeki Koçyiğit çifti, çocuklarının mezarını ziyaret etti. Anne Koçyiğit’in, "Sizinle böyle mi bayramlaşacaktım" sözleri gözleri yaşarttı.

BAYRAM sabahı mezarlığa giden Marifet Koçyiğit, yaşamını yitiren üç çocuğunun mezarları başında dua edip, gözyaşı döktü. Mezarların üzerine kapanıp, "Ateş düştüğü yeri yakar" diye feryat eden Marifet Koçyiğit, "Yavrularım sizi çok özledim, geliyorum, kimseyi görmüyorum, sadece toprağa bakıyorum. Elimi öpmüyorlar artık. Bayram sabahı herkes çocuklarına elbiseler hazırladı. Ben hiç bir şey yapamadım. Buna dayanamıyorum. Sizinle böyle mi bayramlaşacaktım?" diyerek ağladı.

Tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduktan sonra önceki akşam Doğubeyazıt Koçkıran Mahallesi’ndeki evlerinde annesi Marifet, babası Mehmet Zeki Koçyiğit ve yakınları tarafından alkışlarla karşılanan Ali Hasan, ablaları Fatma ve Hülya ile ağabeyi Muhammet Ali’nin öldüğünden habersizdi. Günler sonra gördüğü annesinin boynuna sıkı sıkı sarılan Ali Hasan, öpücük yağmuruna tutulurken, üç yavrusunu da kaybetmenin acısını yaşayan Marifet Koçyiğit, "Allah’ım Ali Hasanı’ımı bize bağışladı" dedi.

Babasından oyuncak isteyen Ali Hasan’ın bu isteği ise herkesi harekete geçirdi. Ali Hasan’ın akrabaları ve Doğubeyazıt Kaymakamı Rauf Ulusoy, Ali Hasan’ı hediye yağmuruna tuttu. Olup bitenleri çok da anlayamayan ve aldığı hediyelerle yüzü gülen Ali Hasan, bazı paketleri ayırıp, "Ablalarına ve ağabeyime ayıracağım" dedi.

BAŞBAKAN’DAN SÖZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini telefonla arayarak başsağlığı dilediğini söyleyen baba Mehmet Zeki Koçyiğit, "Başbakanımız bana ’Oğlunu ben okutacağım’ dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da destek olacağına söz verdi. Tek isteğimiz başka bir eve çıkmak. Çünkü eşim de ben de burada hep onların hatıralarıyla yaşıyoruz. Her yerde onları görüyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!