Size güveniyoruz

Güncelleme Tarihi:

Size güveniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 00:12

ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’den Afganistan için muharip güç istemesini değerlendiren Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Mesud Halili, “Çanakkale Savaşı’nda Afganlar yürüyerek ve binbir güçlükle Türklere yardım edebilmek için geldiler. Türkiye’nin özgürlüğü için savaştılar. Türkiye’nin Afganistan’da bunu tekrarlaması çok önemli” dedi.

Halili, Türkiye’nin konuya yaklaşımına ilişkin şöyle konuştu:

Yardımınız önemli

“Muharip güç yollamasa da Türkiye’nin yapacağı her yardım Afganistan için yararlıdır. Türkiye, Afganistan’da uzun bir askeri geçmişe sahip. Afganlar, Türklere güveniyor. Türkiye’nin askeri eğitim vermesi Afganistan, NATO ve dünya için çok yararlı olacaktır. Türk askerleri, Taliban ve El-Kaide’ye ‘Hepimiz güçlü Müslümanlarız ama aşırı dinci değiliz’ mesajını açık bir şekilde verdi. El-Kaide ‘Ben NATO’ya karşı savaşıyorum’ diyemez. Çünkü orada Afgan ve Türk Müslümanlar Muhammed, Mehmet, Ahmet, Mahmut hep birlikte savaşıyorlar.

Tereddüt etmeyin

Türkiye terörü bitirmek, Afganistan ordusunu eğitmek ve yeni bir ordu oluşturmak, eğer mümkünse polis güçlerinin de eğitimini sağlamak için konuya dahil oldu. Bu olayın askeri boyutu. Türkiye, askeri yardımların yanısıra ciddi sivil yardımda da bulundu. Okullar, hastaneler açtı, yol yaptı. Türkiye’nin Kabil’e gönderdiği askerler çok önemli. Bunu çok takdir ediyoruz. Afganlara zor zamanlarda yardım etme konusunda tereddüt etmeyin. Afganistan’da kazanılacak başarı hepimizin başarısı olacaktır. Afgan halkı olarak NATO’nun başarısızlığına izin vermeyeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!