Size göre olanı da var

Güncelleme Tarihi:

Size göre olanı da var
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 00:00

Bir zamanlar filmli makinelere değişik bir alternatif olarak görülen sayısal fotoğraf makineleri, artık fotoğraf çekimi için standart hale geldiler. Piyasada her keseye ve her amaca uygun bir fotoğraf makinesi bulmak mümkün. Ülkemizde satılmakta olan sayısal fotoğraf makinelerinin güncel ve ilgi çekici olanlarını sizler için derledik.

Derli toplu ve marifetli:

Samsung NV3

Samsung’un NV3’ü, ince ve zarif metal gövdesinin içinde 7.2 megapiksellik bir fotoğraf makinesinden çok ötesini barındırıyor. NV3, yetenekli bir fotoğraf makinesi olmanın yanında aynı zamanda bir MP3 çalar. Sadece müziği yeterli bulmayanlar, cihazın medya oynatıcı özelliğini kullanıp üzerindeki LCD ekranda film izleyebilir ya da kitap okuyabilir. Hatta dilerseniz, fotoğraf çekimi yaparken kulaklıklarınızla müzik dinlemeyi de sürdürebilirsiniz. Samsung NV3’ün 720x480 çözünürlükte, saniyede 20 kare hızla hareketli görüntü kaydedebilmesi de, kategorisinde pek rastlanmayan bir özellik.

Yaklaşık fiyatı 580 YTL

Kablosuz ağ ustası:

Nikon Coolpix P3

Nikon, Coolpix serisi dijital makinelerine gittikçe daha ağırlık veriyor. 8.1 megapiksellik bir görüntü alıcısı olan Nikon Coolpix P3’ün ilginç yönü, kablosuz ağ desteğinin olması. Bu sayede fotoğraf makinesi, eviniz ya da ofisinizde kurulu olan kablosuz ağa entegre oluyor ve çektiğiniz fotoğraflara ağ üzerinden erişebiliyorsunuz. Fotoğrafları direkt olarak bilgisayara aktarma, ya da kablosuz olarak yazıcıya yollama olanağınız da var. 170 gram ağırlığındaki makine, 640x480 piksel çözünürlükte hareketli görüntü de kaydedebiliyor. 6.3 santimetrelik LCD ekransa çekilen görüntüleri detaylıca izleme olanağı sağlamakta.

Yaklaşık fiyatı 650 YTL

Büyük ekran keyfİ:

HP Photosmart R967

İsmi yazıcılarla özdeşleşmesine rağmen, HP sayısal fotoğraf makineleri pazarında da kendine sağlam bir konum edinmiş durumda. Firmanın güncel modellerinden Photosmart 967, 10.5 megapiksellik çözünürlüğüyle yüksek çözünürlükte çekim yapmak isteyenleri hedefliyor. Ürünün HP tasarımlı merceği 3x optik zum sağlıyor, bunun yanında 10x oranında da dijital zum olanağı var. 7.62 santimlik ekranıyla en büyük ekranlı sayısal makinelerden birisi olan Photosmart 967, hem acemiler için bol miktarda hazır çekim modu, hem de deneyimli fotoğraf meraklıları için yeterli düzeyde elle ayar olanağı sunuyor. Makine, 640x480 piksel çözünürlükte sesli video kaydı da yapabilmekte.

Yaklaşık fiyatı 650 YTL

ProfesyonellİĞe geÇİŞ:

Canon EOS400D

Geçtiğimiz yıllarda EOS300D ve 350D ile SLR tipi makineleri herkesçe satın alınabilir fiyat noktalarına indiren Canon, seriyi EOS400D ile devam ettirmekte. Yeni EOS400D, 350D modelinin geliştirilmiş hali. Geliştirilmiş CMOS tipi görüntü algılayıcıyla 10 megapiksel düzeyine çıkartılan çözünürlük, hem JPEG, hem de RAW tipinde görüntüleri aynı anda kaydedebilme gibi tekniklerle desteklenmiş. Makinenin etkileyici özelliklerinden biriyse, her çalıştırıldığında görüntü algılayıcıyı otomatik olarak temizlemesi. Canon ve diğer firmalarca bolca aksesuar desteği de bulunan EOS400D, kompakt makinelerden bir yukarı basamağa adım atmak isteyen kullanıcılara seslenen bir ürün.

Yaklaşık fiyatı 1.900 YTL

GenİŞ ekran ustasI:

Panasonic Lumix DMC-LX2

Panasonic, bir çok farklı kategoride sayısal fotoğraf makinesini Lumix serisi altında kullanıma sunuyor. Firmanın sıradışı ürünlerinden LX2’nin özelliği, bütünüyle geniş ekran çekimlere göre odaklanmış olması. Makinenin 10.2 megapiksellik görüntü alıcısı ve 7.1 santimetrelik LCD ekranı da 16:9 oranına göre üretilmiş. LX2’nin ilginç özelliklerden bir diğeri, 1280x720 çözünürlükte hareketli görüntü kaydedebilmesi. Makine bu geniş ekran formatlı yüksek çözünürlük modunda saniyede 15 kare hızla video kaydedebiliyor. Bütün bu özellikler birleşince, geniş ekran bir HDTV’de fotoğraf görüntülemek için LX2 ideal makine haline geliyor.

Yaklaşık fiyatı 1.050 YTL

Çİft objektİf:

Kodak Easyshare V705

Kodak Easyshare V705’in üzerinde bulundurduğu çift objektiften birincisi, 3x oranında optik yakınlaştırma sağlıyor. İkinci objektifse geniş açı ve kalabalık grupları rahatça görüntüye sığdırabilmenizi sağlamakta. Aynı zamanda iki tane 7 megapiksel görüntü alıcısı bulunan makine, dünyanın en ufak geniş açılı kamerası kabul edilmekte. V705, çektiğiniz fotoğrafları bilgisayara aktarmaya gerek kalmadan üzerlerinde ince ayarlar yapabilme olanağına da sahip.

Yaklaşık fiyatı 650 YTL

UzaklarI yakIn edİyor:

Olympus SP-510 UZ

Olympus SP-510 UltraZoom, 7.1 megapiksellik kompakt ama güçlü makine. 10x oranında yakınlaştırma yapabilen çok iyi bir objektife sahip. SP-510’un özellikleri arasında çok düşük ışıkla bile başarılı sonuçlar verebilmesi ve düşük pil tüketimi özellikle belirtiliyor. Bu cihaz, 6.4 santimetrelik LCD ekran, sarsıntı giderme ve 21 çekim moduyla herkesin hakim olabileceği bir fotoğraf makinesi.

Yaklaşık fiyatı 620 YTL

Klasİk tutkunlarIna:

Leica C-LUX 1

Fotoğraf sektörünün en saygın markalarından Leica, yıllardır filmli makinelerinde kullandığı çizgileri ürettiği sayısal makinelere de yansıtıyor. 6 megapiksellik C-LUX 1, uzun süredir kullandığı emektar Leica’sından uzaklaşamayanlara uygun bir ürün. Firmanın optik ve mekanik konusundaki uzmanlıklarını aynen yansıtan C-LUX 1, programlanmış modlarıyla amatörlere de kucak açıyor. 16:9 oranında fotoğraf çekebilme yeteneğinde olan makine, 6,3 santimetrelik bir LCD ekrana ve 3,6x optik zum oranına sahip. 64 MB dahili belleği olan ürün, 848X480 piksel çözünürlükte hareketli görüntü kaydedebiliyor.

Yaklaşık fiyatı 1.020 YTL

EKSTRASINET’TE

ÜRÜNBİLGİSİ

eyasam.onpunto.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!