Siz de katılın

Güncelleme Tarihi:

Siz de katılın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu sayfanın pasif birer okuyucusu olmaktan kurtulmak, etkileşimli İnternet çağında fikirlerinizi herkesle paylaşmak için bize yazın. Yayınlanmasını istediğiniz mesajlarınız, çare bulmak istediğiniz sorunlarınız, çaresini bildiğiniz sorunların cevapları, görüş alışverişinde bulunmak istediğiniz konular, kısacası her konuda bilgi paylaşımı için http://www.list2000.com.tr/interaktif adresinde buluşalım. Mesajınızın gazete de yayınlanabilmesi için e-posta adresinizi doğru olarak yazmayı unutmayın.

***

Gün geçtikçe İnternet büyüyor ve bu büyüme sorunları da beraberinde getiriyor bir anlamda. Sosyal hayatımızda suçlular olduğu gibi İnternet hayatımızda da suçlular var. Fakat bu suçlular daha özgür gibi. Belki bu konulara önemli olduğu için eğilmiyoruz, önemsiz olsaydı çoktan üzerine atlamıştık. Telif hakları konusu mesela, hayati önem taşımakta. Maalesef herhangi bir çalışma yok. Ya da bu çalışmaları kimler yapacak bunun bile farkında değiliz. Dört yıldır Türkiye'de az da olsa bazı suç sayılabilecek örnekler yaşandı. Örneğin bir Kanal D olayı ya da Refah Partisi olayı. Bence bunlar kulağımıza küpe olmalı ve öncelikle şu telif haklarıyla ilgili İnternet hukuğunu oluşturmamız lazım galiba. Bu konuyla özel olarak ilgileniyorum. İlgili ve bilgili insanlarla fikirlerini paylaşmak isterim.

Orhan Samast

orhan@wec-net.com.tr

***

Aslında hepimizin de farkında olduğu bir konu bu. Tek haberi olmayanlar bizim toplumumuzun düzenini ve devamlılığını kurmaları için seçtiklerimiz... 19 Ekim akşamı Cemal Reşit Rey salonunda bir opera izlemek üzere bulunuyordum. Birinci perdenin sonunda herkes gibi dışarıya çıkıp nefes almak istedim ama ne mümkün. Sigara canavarlarının hepsi, içilmez levhalarının önlerinde sigaralarını tüttürüyorlar. Keşke bu yazıyı yazmak yerine, o salonun beceriksiz yöneticilerine ve de sigara içmeye çalışan tiryakilere yaptırım yapabilecek gücüm olsaydı... Aslında bana göre asıl suç kanunlarına yaptırım gücü veremeyen kanun yapıcılarda ve de kanunlara ve düzene uymamayı marifet sayan ve maalesef çocuklarına gerekli terbiyeyi veremeyen ebeveynlerde. Aslında farkettiğiniz gibi tüm bunların ucu yine kanun yapıcılara ve de ülkemizde olmayan yaptırım gücüne dayanıyor. Siz ne yaparsanız yapın, isterseniz en ağır kanunları düzenleyin, mavi lambalı arabalar keyiflerine göre kırmızı ışıkta geçtikçe, polis ceza yazmaya kalktığında kendini Hakkari'de buluyorsa tüm bunlar nafile...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!