Siyasi bir yönü yok

Güncelleme Tarihi:

Siyasi bir yönü yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 00:00

Diyarbakırlı bir işletmecinin restoranına yapılan saldırının ardından gerilen Muğla Dalyan dün sakindi. 23 kişi gözaltına alınırken valilik olayın siyasi yönünün bulunmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

MUĞLA, Dalyan’da önceki gün bir otelin alt katındaki restorana taşlı, sopalı saldırıyla başlayan ve daha sonra büyüyen olaylarla ilgili olarak valilik ve kaymakamlık sağduyu çağrısında bulundu. Vali Fatih Şahin, olayın siyasi boyutu olmadığını söyledi.
Dalyan’daki Diyarbakırlı Murat Harman’ın işlettiği 3 katlı bir otelin giriş katındaki restorana saat 18.30 sıralarında gelen yaklaşık 50 kişilik grup taş, sopa ve demir çubuklarla saldırdı. Camları kırıp, restorandaki masa ve sandalyelere zarar verdi. Restoranın işletmecisi ve çalışanları üst katlara kaçtı. Restoran çalışanlarının, grubun üzerine yukarıdan motolotofkokteyli atmasıyla gerginlik daha da tırmandı. Sayıları artarak, yaklaşık 300 kişiyi bulan öfkeli kalabalığa jandarma ve polis, müdahale etti. Jandarma, havaya uyarı ateşi açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı’ndan takviye ekip istendi. Güvenlik güçleri oteli çembere alıp, grubun içeri girmesine izin vermedi. Bir süre otelin önünde bekleyişini sürdüren grup daha sonra yavaş yavaş dağıldı. Dalyan, dün güne sakin başladı. Jandarma çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinden olaylara karıştıkları belirlenen 23 kişiyi gözaltına aldı.
Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Her iki taraf açısından olayın  siyasi boyutu yoktur” denildi. Açıklamaya göre bir restoranda garson olarak çalışan 2 kişi, 31 Temmuz günü iş çıkışında beraberlerindeki kadın arkadaşlarıyla kaldıkları eve gittiler. İlerleyen saatlerde gürültü yapıldığı iddiasıyla garsonlarla yan taraftaki apart işletmecileri ile aralarında kavga yaşandı. Önceki akşam apart sahiplerinin içinde bulunduğu bir grup, garsonların çalıştığı işyerine giderek, taş attı. Olayda restoran hasar gördü.

Etnik değil

Haberin Devamı

Dalyan’da 20 yıldır seyahat acentası işleten Mehmet Çobanoğlu, olayın ırkçılıkla veya etnik çatışmayla ilgisinin olmadığını belirterek şunları söyledi: “Haberlerde adı geçen işletmenin çevresinde doğu kökenli bir çok esnaf var. Bu olay onlara sıçramamıştır. Sadece ismi geçen işletmede sorun yaşanması bu olayın bir provokasyon olduğunu göstergesidir. Kesinlikle doğu kökenli esnafa yönelik bir olay değildir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!