Siyasette yeni dönem mesajları: Süratle yenileşme

Güncelleme Tarihi:

Siyasette yeni dönem mesajları: Süratle yenileşme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 23:06

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 998 gün sonra dün AK Parti Genel Başkanlığı’na dönerken “Süratle yenileşme” olacağını söyledi, “Milletimin hayrına olmayan bir icraatımı görürseniz gereğini yapın” dedi. Erdoğan’ın konuşma yaptığı kürsüye Cumhurbaşkanlığı forsu takılmadı. Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘EVET, NEREDE KALMIŞTIK’

“998 gün sonra yine aynı salonda, ‘Evet, nerede kalmıştık’ diyerek yeniden bir aradayız. Bu uzun, meşakkatli yolculukta yorulanlar, yolunu kaybedenler, geride kalanlar oldu. Kim dönerse dönsün biz dönmeyiz bu yoldan. Milletime sesleniyorum, bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan’ın ülkesinin hayrına olmayan en küçük bir tavrını, icraatını, sözünü duyarsanız  gereğini yapın. Eksiklerimiz, hatalarımız olmuştur ama ihanetimiz asla vaki değildir. Milletimiz için çalışana kucağımızı nasıl açtıysak, milletimize ihanet edenlere yumruklarımız o kadar serttir. Bu mücadele güçlü yürütülmezse ülkemiz daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacaktır. Avukatlar aracılığıyla yürütülen kirli pazarlıklarla, göz boyamaya yönelik itirafçılık oyunlarıyla bu mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz. 

Haberin Devamı

Siyasette yeni dönem mesajları: Süratle yenileşme

HUZURA KAVUŞANA KADAR OHAL 

249 şehit, 2193 gazimiz var. Ya siz hangi yüzle bize OHAL’in kaldırılmasını soruyorsunuz. Kalkmayacak; ne zamana kadar, huzura, refaha, kavuştuğumuz ana kadar. Fabrikalarınız mı çalışmıyor, işyerinize mi gidemiyorsunuz, okullar mı kapalı? Uzun yıllar OHAL vardı şimdi daha dün bir bugün iki. OHAL’i ülkemizin huzuru için uzatıyoruz. çıta artık 50+1İnşallah bu kongre ile beraber il, ilçe, belde teşkilatlarımızla süratle bir yenilenmeye gideceğiz. Bizim temel belediye hizmetlerinde, yatırımlarda, sosyal yardımlarda ve insan ilişkilerinde AK Parti vizyonuna uygun icraat ortaya koyan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partilerine yük olan değil, şehirlerinin ve partimizin yükünü omuzlayan belediye başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz. Artık çıta yüzde 50 artı birdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da AK Parti’nin gönlünü kazanamayacağı tek bir kişinin dahi bulunmadığını düşünüyorum. Yeter ki ona ulaşmasını bilelim. Hiç kimse kendini ötekileştirilmiş hissetmesin, özgürlük alanını tehdit altında görmesin, geleceğinden umutsuz olmasın. Kimseden illa bizi sevmesini isteyemeyiz ama herkesten bizi dinlemesini, anlamaya çalışmasını beklemek hakkımızdır.

Haberin Devamı

KARARI VERECEK OLAN AB’DİR

AB’nin ülkemizin ve milletimizin onurunu hiçe sayma noktasına gelen ikiyüzlü tavrına tahammül etmek zorunda değiliz. AB ya sözlerini tutar ya da herkes bildiğini yapar. Tercihimiz her şeye rağmen yolumuza AB ile devam etmektir. Burada kararı verecek olan AB’dir. İçte ve dışta tüm terör örgütleriyle mücadelede yeni bir dönem başlamıştır Bu ülkeye silah doğrultanları teşvik edenlere karşı en küçük müsamahamız olamaz.” 

Siyasette yeni dönem mesajları: Süratle yenileşme

‘BU KONGRE BİR BESMELE’

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı Ankara Arena’ya gelişinde salonun dışında karşıladı. Yıldırım, salon dışındaki vatandaşlara hitap ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Hoş geldiniz, saygıdeğer liderimiz” diyerek karşıladı. “AK Parti teşkilatının mensupları olarak hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşıyoruz” diyen Yıldırım özetle şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Siyasette yeni dönem mesajları: Süratle yenileşme

Fotoğraf: Selahattin Sönmez

“1. Olağanüstü kongremizde Cumhurbaşkanımız ‘Bu bir Fatiha’dır, başlangıçtır’ demişti. 3. Olağanüstü kongremiz de bir besmeledir. Sayın Cumhurbaşkanım 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Hiçbir dava adamı yoktur ki kendisine muhtar bile olamaz denilirken bir ülkenin kaderini değiştirecek reformlara imza atsın. İşte biz böyle bir dava adamının, Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşıyız. Gururla taşıdığım AK Parti Genel Başkanlığı’nı, kurucu başkanımız Recep Tayip Erdoğan’a devretmenin gururunu, onurunu yaşıyorum.”

Siyasette yeni dönem mesajları: Süratle yenileşme

Haberin Devamı

Kongreyi izleyen Hürriyet ekibi: Rıza Özel - Erdinç Çelikkan - Nuray Babacan - Aysel Alp - Turan Yılmaz - Selahattin Sönmez

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!