Siyasette şeref savaşı

Güncelleme Tarihi:

Siyasette şeref savaşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

Haberin Devamı

CHP, Bakan Pepe'nin oğullarına ait 600 ev olduğunu iddia etti. Bu iddia Baykal'ın Gaziantep gezisinde en çok konuşulan konu oldu. Mehmet Sevigen, Pepe ile ilgili bu iddiaları derinlemesine araştırdıklarını söyledi. İşte bu şok iddiaya Bakan Osman Pepe'den çok sert bir yanıt geldi. Ancak çok geçmeden Sevigen de aynı sertlikte bir açıklama yaptı.

Pepe, “İspatlayamayan şerefsizdir” dedikten sonra Mehmet Sevigen'in adını vererek bomba gibi bir karşılık verdi.

“Benimle ilgili bu dedikoduların ardında Acaristanbul olayı vardır. Mehmet Sevigen oradaki villasını nasıl almış onun hesabını versin. Acaristanbul’da yaptıklarımızın intikamını almaya çalışıyorlar. Ancak dedikodudan başka bir şey değil. Bırak 600'ü 6 evi ispat etsinler göreyim."

KANITLAMAYAN ŞEREFSİZDİR

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ise, Acaristan veya Acarkent’te villasının olmadığını belirtti. Sevigen, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin iddiasını hatırlatarak, “Bunu iddia edip de kanıtlamayan da şerefsizdir” dedi.

Sevigen'in açıklaması şöyle:
“Biz siyasette çoluk çocukla uğraşmayı sevmeyiz. Ama eğer Başbakanın ve bakanların 22-24 yaşlarındaki çocukları veya burslu okuyanlar bir iki yıl içinde trilyonluk servetlere kavuşuyor, gemiler alıyorsa bunun hesabını sorarız. Ülkemizde kaynağı belirsiz böylesi malvarlıklarının hesabını sormak bizlerin görevidir. Hele bunu Başbakanın, bakanların çocukları yapıyorsa daha çok görevimizdir. Elbette hesabını soracağız. Bakan Osman Pepe ağzını bozacağına çocuklarının servetinin kaynağını açıklasın.

“İSPAT ETSİN, OĞLUNA HİBE EDECEĞİM”

Söz konusu iddialara yanıt veremeyenlerin “küfre” başvurduğunu ifade eden Sevigen, iftira atmanın da sorunu çözemeyeceğine işaret etti. Sevigen, şunları söyledi:

“Benim Bakan Pepe’nin öne sürdüğü gibi ne Acaristan’da ne Acarkent’te villam yoktur. Bunu kendi ayıplarını suçlarını örtmek için ortaya atmak şerefsizliktir. Hele ortaya atıp kanıtlayamamak daha büyük alçaklıktır. Ben açık ilan ediyorum, sayın Pepe’nin bahsettiği villam varsa onu Bakanın çocuklarına hibe ediyorum. Kanıtlayamazlarsa kamuoyu önünde özür dilemeye çağırıyorum.”

ACARLAR: SEVİGEN'İN  ACARİSTANBUL'DA VİLLASI YOK

Haberin Devamı

Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu  Başkanı İsmet Acar, Acarkent ve Acaristanbul projelerindeki itilafların  giderilmesi için hiçbir siyasi partiden beklentileri olmadığını kaydetti.

İsmet Acar, yaptığı yazılı açıklamada, Acarlar Şirketler Topluluğunun  hiçbir siyasi partiye, siyasi partilerden hiçbirinin de Acarlar'a diyet  borcu bulunmadığını ifade etti. Acar, açıklamada şunları kaydetti:

“Acarlar Şirketler Topluluğu'nun tapulu mülkleri üzerinde, yürürlükte  bulunan mevzuat çerçevesinde ilgili belediyelerden yapı ruhsatları  alarak inşaatlar yapması, bugüne kadar hiçbir devlet ihalesine veya  özelleştirme ihalelerine katılmamış olmasından kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

Acarkent ve Acaristanbul projelerimizde, sayın Bakan Osman Pepe  tarafından yaratılan ihtilafların, siyaseten malzeme yapılmaması  konusunda başlangıçtan itibaren en üst düzeyde özen gösterdiğimizi, bu  ihtilafların çözümü için hiçbir siyasi partiden bir beklenti içinde  olmadığımızı, ihtilafların yargı sürecinde olduğunu, devam eden  davaların sonucunda çıkacak kararlar doğrultusunda gereken ne ise ona  göre hareket edilmesinin zorunlu olduğunun bilinci içindeyiz.”

İsmet Acar, yargı süreci devam ettiği için ihtilaflar konusunda daha  fazla konuşmayacağını belirterek, “Mehmet Sevigen'in, Acarkent,  Acaristanbul veya şirketimiz tarafından inşa edilen herhangi bir projede  villa veya dairesi bulunmamaktadır. Bu husus, tapu kayıtlarından açıkça  tespit edilmiştir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!