Siyasette Haset Bey'lik yanlışmış

Güncelleme Tarihi:

Siyasette Haset Beylik yanlışmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Tansu Çiller'i cansiperhane savunan Esat Kıratlıoğlu, aday gösterilmeyince ‘Liderlere şirin görünme tavrının’ yanlışlığını kabul etti.

Kıratlıoğlu dün düzenlediği basın toplantısında, aday belirlenme konusunda Siyasi Partiler Yasası'nın genel başkanlara diktatörlük yetkisi verdiğini söyledi. Milletvekillerin liderlerin esiri duruma getirildiğini öne süren Kıratlıoğlu, Meclis'in yeniden toplanması gerektiğini savundu. Kıratlıoğlu hem seçimin ertelenmesi, hem de Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi için TBMM Başkanlığı'na başvuracağını ve imza toplayanlara destek vereceğini söyledi. Kıratlıoğlu, Nevşehir'de yapılan ön seçimde ‘Sokaktan adam toplanarak, diğer partilerin üyelerin oy kullandırılarak’ adaylığının engellendiğini öne sürdü. Kıratlıoğlu, şunları söyledi.

‘‘Elimi kolumu bağladılar. Bir aslanı kediye boğdurdular. Ben seçimi kaybetmedim, kaybettirildim. Bu yaşananların birinci sorumlusu Siyasi Partiler Yasası'nın liderlere verdiği yetki, ikinci sorumlusu ise benim skeçlere konu olan haset tiplememdir. Ben suçsuzum demiyorum, haksız olduğum çok nokta var. Çiller Genel Başkan olduğunda partide ikinci adamdım ve o günün koşullarında kendisini savundum.’’

Kıratlıoğlu, 5 kişi ile kurduğu partisini terk etmeyeceğini ve istifa etmeyi düşünmediğini söyledi. ‘Aday gösterilseydiniz bu itirazı yine de yapacak mıydınız’, ‘Liderlere körü körüne siper olmanın yanlış olduğunu mu söylüyorsunuz’ sorularına yanıt veren Kıratlığoğlu şöyle konuştu:

‘‘Bana yapacağınız her türlü tenkit büyük manada haklıdır. Suçlu aranıyorsa ben bunu kendimde büyük oranda görüyorum. Ama şimdi yapılması gereken rejimi kurtarmaktır. Bu seçim 18 Nisan'da ikisi bir arada yapılırsa, büyük bir bunalım doğacaktır. Ben hata yaptığımı kabul ediyorum, ama bir hatayı ikinci kez yapmak ahmaklıktır.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!