Siyaseti bıraktı, üniversitede hoca oldu

Güncelleme Tarihi:

Siyaseti bıraktı, üniversitede hoca oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 15:00

Geçtiğimiz hükümet döneminde AKP'nin ekonomi kurmayları arasında yer alan ve Devlet Bakanlığı görevini yürüten Abdüllatif Şener artık Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin (TOBB ETÜ) Ekonomi Bölümünde ders verecek.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni hükümet kurulana kadar halen bakanlık görevine devam eden Şener ile birlikte Odalar Birliğinde  bir basın toplantısı düzenledi. Şener, kendisine birçok üniversiteden  teklif gelmesine rağmen TOBB ETÜ'de öğretim üyesi olarak çalışma kararı verdiğini bildirdi. TOBB ETÜ'yü seçmesinde teori ile pratiğin bir arada yürütülmesi, TOBB ETÜ'deki akademik kadro ve kaliteli öğrenciler  bulunmasının rol oynadığını söyleyen Şener, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı.

16 YIL SONRA TEKRAR

Bir soru üzerine 16 yıl önce hocalık yaptığını belirten Şener, aktif siyaset yapma kapısını kapatıp kapatmadığına ilişkin diğer soruya da “Benim önüme ne zaman üniversite hocalığı mı siyaset mi diye bir tercih  gelse ben her zaman hocalığı tercih ederim” dedi.

Haberin Devamı

16 yıl önce siyasete hocalık tercihi ikinci planda olduğu için  girmediğini anlatan Şener, “O günün koşulları aday olmamı gerektirmişti. İçine bir girdik, pir girdik. 16 yıl çıkamadık” diye  konuştu.

Bakan Şener, hocalığa başladığında ilk yapacağı çalışmalardan birisinin Türkiye'deki özelleştirme  çalışmalarının ekonomiye etkileri konusunda olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Sorular üzerine kendisinin bir kamu maliyesi dersini teorik anlatmasının  mümkün olmadığını, piyasadaki ders kitaplarının devletin harcamaları,  gelirleri ve bütçesini teorik olarak anlattığını belirten Şener, kendisinin bu türden ders vermesinin mümkün olmadığını söyledi. Neden böyle anlatamayacağını da dile getiren Şener, “Devletin harcamalarını da gelirlerini de 16 yıldır yaşıyoruz. Her yıl bütçe sürecini bürokrasiden, meclisten, parlamentodan çıkıncaya kadar bütün ayrıntıları ile yaşamışız. Şimdi bunları yok sayarak kamu maliyesi anlatamam. Mecliste bütçe görüşülürken, bütçe rakamlarını dağıtarak,  üzerinde tartışarak, teorik çerçeveyi kurmaya çalışırım” dedi.

ŞENER HANGİ DERSLERİ VERECEK?

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yaptığı konuşmada, TOBB ETÜ'nün  temel amaçlarının başında uygulamaya özel önem veren bir eğitim yapmak  geldiğini, böyle bir eğitimin sağlam bir teorik çerçeveye oturtulmasının  ise aşikar olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Sağlam bir akademik geçmişi olan, Türkiye'ye hem Maliye Bakanı hem de  Başbakan Yardımcısı olarak değerli hizmetlerde bulunan Sayın Doç. Dr.  Abdüllatif Şener'in bundan sonra aramıza katılacağını büyük bir  mutlulukla kamuoyuna duyurmak isterim. Sayın Şener, Kamu Maliyesi, İktisat Tarihi ve Türkiye Ekonomisi  gibi dersler verecektir. En üst düzeyde, bu alanlarda uygulamanın  başında bulunmuş bir sayın bakanımızın vereceği derslerin de ayrıca  öğrencilerimizin yetişmesine önemli katkılar yapacağına inanmaktayım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!