Siyahlı adamlar geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Siyahlı adamlar geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2002 02:03

Will Smith ve Tommy Lee Jones'un baş rollerde oynadığı Siyah Giyen Adamlar (Men In Black) devam filmiyle bu hafta sinemalarda. Tabii onlarla birlikte siyah modası da geri geldi.

Amerikan halkının pek beğendiği Süpermen'le James Bond'u andıran koca silahlı, kara gözlüklü ve siyah elbiseli bu iki ajanın kötü uzaylılara karşı mücadelesini izlemek isteyenlere duyurulur...

Film fanatikleri uzaylılar ve siyah giyen adamlarla 1997 yazında tanışmışlardı. Men in Black (Siyah Giyen Adamlar) adlı film, büyük bir hasılat başarısı elde etti. Film kahramanlarına karşı fanatik denilebilecek bir bağımlılık oluştu bazı seyircilerde. Eh, filmin devamının çekileceği belliydi. Gerçi yönetmen Barry Sonnenfeld'in bir korkusu vardı, ilk film o kadar iyiydi ki, ikincinin onun gölgesinde kalma ihtimali vardı. Ama bu bile kimseyi durdurmadı ve Men in Black II bu yaz sinemaseverlerle buluştu.

İlk filmi dünyada 587 milyon dolar gişe hasılatı yapmıştı, gösterime girdiği ilk beş günde yakaladığı 85 milyon dolarlık hasılatla 1997'nin en başarılı filmi oldu. Film, dünya üzerindeki uzaylıların faaliyetlerini takip eden, resmi olarak kayıtlarda yer almayan bir kurum olan Men In Black için çalışan iki uzay polisini, Ajan Kay ve Ajan Jay'i izleyicilerle tanıştırmıştı.

ŞEYTANİ BİR KOMPLO

Bu iki ajan büyük silahlar, siyah giysiler ve koyu renk gözlükler kullanıyordu. Süpermen'le James Bond arasında birer kahramandılar. İşte bu görüntü Amerikan halkını kalbinden vurmuştu.

Bu hafta gösterime giren devam filmi MIB II, yine dünyayı uzaylılardan koruyan iki kahraman ajanın macerasını perdeye getiriyor. Kay (Ajan K) ilk filmdeki maceradan sonra sivil hayata dönerken, Jay (Ajan J) dünyadaki uzaylı yaratıklarla ilgilenen gayriresmi devlet kurumu Men In Black (MIB) için çalışmaya devam eder. Jay sıradan gibi görünen bir suçu araştırırken, kendisini seksi bir iç çamaşırı modeli olarak tanıtan, aslında kötü bir uzaylı canavar olan Serleena'nın şeytani bir komplosunu ortaya çıkarır. Diğer taraftan Kay, MIB için çalıştığı günlerle ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ancak galaksiyi yaratıklara karşı savunma konusunda da yaşayan en uzman kişidir. Kay'i tekrar MIB için çalışmaya ikna etmek ve galaksiyi mutlak bir felaketten kurtarmak için Jay'in zamana karşı yarışması gerekmektedir.

İKİ BABA OYUNCU

Filmin yardımcı yapımcısı ünlü isim Steven Spielberg. Robert Gordon'ın öyküsünden yola çıkarak Robert Gordon ve Barry Fanaro'nun yazdığı senaryoda Tommy Lee Jones, Will Smith, Rip Torn, Tony Shalhoub, Lara Fylnn Boyle, Johnny Knoxville ve Rosario Dawson rol alıyorlar. Biri Oscar ödüllü Tommy Lee Jones, diğeri Oscar adayı olmuş Will Smith gibi iki baba oyuncunun yanına son derece seksi iki kadın var...

YARATIKLAR YENİLENDİ

Devam filminin en büyük zorluklarından biri karakterler ve yaratıklar konusunda alınacak tavırdı. En önemli değişiklik solucan adamlarda oldu. Sigara içen, mesai sırasında uzun süreli aralar veren ve son derece iğrenç olan bu solucanlar rollerini büyüterek geri döndüler. Yeni yüzlerin en önemlisi iki başlı Charlie/Scrad. Charlie korkunç, kaba bir adamken, Scrad masum bir karakter. Ayrıca Gözleme Jack, Çatlak Adam, Kalamar Adam, Tek Gözlü Adam ve Robot Kalamar gibi yaratıklar ortaya çıktı. Deneyimli ekip makyaj hileleriyle çeşitli erkek ve kadın canavarlar da yarattı bu devam filmi için: Kozalak Göz (Kevin Grevioux), Asma Dalı (Derek Mears), Kuş Adamlar (Jeremy Howard, Mary Stein, Göz Adam (Willam E. Jackson), Töpek Poposu (Sonny Tipton), Mısır Surat (Michael Garvey ve Joey (Doug Jones).

Savulun Jet Li oğluyla geliyor

İşte o meşhur dövüş sahnelerinin bolca olduğu bir Jet Li filmi. Kötü ruhlu Mançu askerleri karısını ve tüm köyündekileri öldürmüşlerdi. Usta savaşçı Kwun bu saldırıdan sağ kalan tek kişi olan oğlu Ting ile birlikte bu büyük kıyımın öcünü almaya yemin etti. Baba-oğul yedi yıl boyunca Eski Çin'de bu korkunç ordunun önünde kaçtılar. Mançu ordusu onun ve oğlunun peşine düştü. Yönetmenliğini Jing Wong ve Corey Yuen'in yaptığı filmde Jet Li, Sung Young Chen, Chuen Hua Chi ve Damian Lau rol alıyorlar.

Dolarlar kaçıyor Ice Cube kovalıyor

100 Amerikan dolarının üzerinde Benjamin Franklin'in resmi bulunuyor. Filmin orijinal adı All About the Benjamins (Benjaminler hakkında herşey) de buradan geliyor. Çünkü filmin kahramanları 100 dolarların peşinde koşuyorlar. Olay 60 milyon dolarlık büyük ikramiyenin vurduğu biletin bir soygun minibüsünde unutulmasıyla başlıyor. Rap dünyasının baba ismi Ice Cube'un yazdığı senaryoda Ice Cube'un yanı sıra, Mike Epps, Eva Mendes, Tommy Flanagan, Carmen Chaplin, Valarie Rae Miller ve Lil Bow Wow oynuyor. Filmin yönetmeni Kevin Bray.

Kaçırdığınız filmler ayı

İstanbul Levent'teki İş Sanat Kültür Merkezi, ağustos ayında geçen sezonun beğenilen filmlerini yeniden sunuyor. Biletler 4 milyon lira. Tel: 212-316 10 83.

Aşk Zamanı: Çinli yönetmen Wong Kar-Wai'nin bu filminde birbirleri için yaratılmış bir çiftin aşkları anlatılıyor. 1, 10 ve 21 Ağustos'ta 12.00, 14.15, 16.30 ve 19.00 seanslarında sunulacak.

İhtirasın Bedeli: İngiliz yazar Thomas Hardy'nin asterbridge Belediye Başkanı adlı romanından uyarlanmış. Filmde Wes Bentley, Milla Jovovich ve Nastassja Kinski oynuyor. 2, 14 ve 23 Ağustos'ta 12.00, 14.15, 16.30, 19.00 seanslarında gösterilecek.

Beyaz Şeytan: Uyuşturucu kralı Escobar için çalışan Amerikalı Geroge Jung'un gerçek öyküsü anlatılıyor. Ted Demme yönetiyor, başrolde Johnny Depp ve Penelope Cruz oynuyor. 3, 15,29 Ağustos'ta 12.00, 14.15, 16.30 ve 19.00 seanslarında gösterilecek.

Hücre: Bir seri katilin aklının karanlık köşelerinde yapılan tehlikeli yolculuğu anlatan filmde Jennifer Lopez ve Vince Vaughn başrollerde. 7, 16, 24 Ağustos'ta 12.00, 15.30, 19.00 seanslarında gösterilecek.

Paramparça: Meksikalı yönetmen Alejandro G. Inarritu'nun filmi Sinema Yazarları Derneği tarafından yılın en iyi 4. filmi olarak seçilmişti. 8, 17, 28 Ağustos'ta 12.00, 15.30, 19.00 seanslarında gösterilecek.

Tarafsız bölge: En iyi Yabancı Film Oscar'ı alan bu Bosna filmi, savaşı anlatıyor. Danis Tanoviç yönetiyor, Branco Djuviç başrolde oynuyor. 9 ve 22 Ağustos'ta 12.00, 14.15, 16.30 ve 19.00 seanslarında gösterilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!