Siyah kuğular

Güncelleme Tarihi:

Siyah kuğular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 09:00

Miss Turkey 2012 güzellerinden Açalya Samyeli Danoğlu, Çağıl Özge Özkul, Meltem Tüzüner, 2013 güzelleri Ruveyda Öksüz, Berrin Keklikler ve Ezgi Avcı, yarışmadan sonra Can Sandıkçıoğlu ile Yasin Soy’un kurduğu Black Swan (Siyah Kuğu) Casting’in birer üyesi oldu. Portaxe’ta buluştuğumuz tescilli güzelleri hem Erol Albayrak’ın La Dolce Vita koleksiyonundan parçalarla fotoğrafladık hem de Miss Turkey’nin hayatlarını nasıl değiştirdiğini konuştuk.

Haberin Devamı

Miss Turkey 2012 güzellerinden Açalya Samyeli Danoğlu, Çağıl Özge Özkul, Meltem Tüzüner, 2013 güzelleri Ruveyda Öksüz, Berrin Keklikler ve Ezgi Avcı, yarışmadan sonra Can Sandıkçıoğlu ile Yasin Soy’un kurduğu Black Swan (Siyah Kuğu) Casting’in birer üyesi oldu. Portaxe’ta buluştuğumuz tescilli güzelleri hem Erol Albayrak’ın La Dolce Vita koleksiyonundan parçalarla fotoğrafladık hem de Miss Turkey’nin hayatlarını nasıl değiştirdiğini konuştuk.

AÇALYA SAMYELİ:Gücümün farkına vardım

* Birinci olduktan sonra oyunculuk yapmaya başladın. “İşler Güçler”deki ilk deneyimin nasıl geçti?
- Çok farklıydı. “Türkiye güzelisin, mankensin, ekiptekiler sana önyargıyla yaklaşabilir” diyorlardı ama hiç öyle bir şey yaşamadım. Bu iş benim için büyük şans oldu. Ahmet Kural, Sadi Celil Cengiz, Murat Cemcir; hepsi çok yardımcı oldu bana.
* Sevdin mi oyunculuğu?
- Oyunculuk yapmak hiç aklımda yoktu aslında. Ama “İşler Güçler” önyargılarımı yıktı. Canlandırdığım karakter de benim gibi içine kapanık, sessiz sakin biriydi. O yüzden zorlanmadım ve evet, kesinlikle oyunculuğu çok sevdim.
* Kamera önü hayal ettiğin gibi mi çıktı?
- Kesinlikle değilmiş. Kamera önündeyken “ben normal hayatımda nasıl hareket ediyorum” diye düşünüyorsun. Nasıl kapı açtığını bile unutabiliyorsun. Oyunculuk aslında oynamamak, doğal kalmakmış, o da göründüğünden daha zor.
* Ailen oyuncu olmana nasıl bakıyor?
- Çok rahatlar bu konuda. Hatta benden daha rahat olduklarını bile söyleyebilirim. Bir kere “İşler Güçler”de Sadi’yle öpüşme sahnem vardı, hatta öpüşme bile denmez, dudak dokundurma diyelim. Babama nasıl söyleyeceğimi bilemedim ama o “Kızım oyunculuğa başladın, bu onu gerektiriyor, utanmana gerek yok” dedi. Yine de onun yanında izleyemedim o sahneyi.
* Miss Turkey’den sonra hayatında ne gibi değişikler oldu?
- Asıl değişimi kendi içimde yaşadım. Daha çekingendim, içime kapanık bir insandım. Ne giyeceğimi bile anneme sorardım. Ama hem kampta hem de yarışma sonrasında ne kadar güçlü olduğumu fark ettim. Güçlüyseniz hayallerinizin karşısında kimse duramaz, bunu biliyorum artık.

Haberin Devamı


RÜVEYDA ÖKSÜZ: Sosyal hayatım yok

Haberin Devamı

* Miss World için ne gibi hazırlıklar yapıyorsun?
- Psikolojik olarak kendimi hazırlıyorum öncelikle... Son bir ay kala dans eğitimi alacağım. Ayrıca kıyafetlerimi hazırlamaya başladım.
* Şu aralar neler yapıyorsun?
- Önümde Miss World olduğu için sadece ona odaklanmış durumdayım. Bazen çekimlere katılıyorum, onun dışında çok fazla değişiklik yok. Sosyal hayatım kalmadı şu dönem.
* Yarışma sonrası konuştuğumuzda oyunculuğa sıcak bakmadığını söylemişti, hâlâ aynı fikirde misin?
- Keyifli bir meslek gibi görünüyor ama benim için okulum ön planda. Bir işi yapabilmek için profesyonel olmak lazım bana kalırsa... Okulu etkilemezse ve yeteneğim varsa düşünebilirim ancak...
* Kamera önünde rahat hissediyor musun peki kendini?
- Hayır, kameralara hâlâ alışamadım. Biraz çekiniyorum. Heyecanlandığım için de kamera karşısında kendimi tam olarak ifade edemiyorum.

Haberin Devamı


MELTEM TÜZÜNER: Kitap yazıyorum

* Yarışmaya Almanya’dan katıldın sen. Orada Miss Turkey’e olan ilgi nasıl?
- Ben 19 yaşında modelliğe başladım Almanya’da. Üniversite öğrencileri zevkli, güzel hem de para kazandıran meslekleri tercih ediyor. Üniversite okuyan ve mankenlik yapan çok kız var.
* Burada mı çalışmak daha rahat yoksa Almanya’da mı?
- Almanya’da çalışmak daha rahat çünkü orada bütçeler daha iyi açıkçası...
* Mutsuz musun burada olduğun için?
- Hayır, Tükiye’yi de çok seviyorum. İstanbul’da olmaktan mutluyum.
* Hayalinde öğrenciyken yaptığın ek işi meslek olarak sürdürmek var mıydı?
- Yoktu. Bir televizyon kanalında editörlük yapmayı düşünüyordum. Ama ilerisi için film yapımcılığı ve senaristlik var aklımda... Oyunculuk dersleri almaya da başladım.
* Senaryo yazıyor musun?
- Senaryo değil ama bir kitap yazmaya başladım. Bir adamın hayatını, daha çok psikolojisini anlatan bir kitap...

Haberin Devamı


EZGİ AVCI: Talk Show yapmak istiyorum

* Yarışmaya katılmaya nasıl karar vermiştin Ezgi?
- Aslında babam sürpriz yaptı bana... Yıllardır katılmamı söylüyordu, ama ben Florida’da okuduğum için fırsatım olmuyordu.
* Bir süredir İstanbul’dasın, okulun ne durumda?
- İstanbul’a yatay geçiş yapacağım.
* Pek çok öğrenci Amerika’da okuyabilmek için can atıyor, sen bırakıp gelecek misin yani?
- Evet. İki yıl orada okudum. Oranın kültürünü öğrendim, alabileceğim her şeyi aldım. İstersem master’ımı orada yapabilirim yine...
* Senin aklında oyunculuk yapmak var mı?
- Oyuncu olmak isterim ama daha çok sunuculuk, spikerlik alanına yönelmek istiyorum. En çok istediğim şey ise bir talk show programımın olması.

Haberin Devamı

BERRİN KEKLİKLER: Yeni bir Hadise mi geliyor

* Berrin, senin hayatında neler değişti?
- Çok şey... Almanya’da yaşıyordum, yarışmadan sonra İstanbul’a taşındım. Üç aydır buradayım, çok hoşuma gidiyor. İstanbul gibisi yok. Ailemi ve arkadaşlarımı özledim ama Almanya’yı hiç özlemiyorum.
* Lisede okuyordun. Okul ne durumda?
- Dışarıdan okuyorum şimdi. Sınavlar için Almanya’ya gideceğim.
* Aklında İstanbul’a yerleşmek var mıydı?
- Tabii ki bunu göze almıştım. Çünkü Miss Turkey’e katılıp yine kaybolmak değildi amacım, belirli amaçlarım vardı.
* Nedir o amaçlar?
- Yarışmaya başvururken kafamda oyunculuk, mankenlik ya da şarkıcılık diye bir şey yoktu aslında.
* Yeni bir Hadise mi geliyor yoksa?
- İnşallah. Hangisi nasipse, hepsini deneyeceğim. Hadise güzel kadın, Avrupai söylüyor.

ÇAĞIL ÖZGE ÖZKUL: Miss Universe dövmesi yaptıracağım

* İyi ki Miss Turkey’e katılmışım diyor musun?
- Evet, iyi ki Miss Turkey’e katılmışım çünkü Miss Universe’de yaşadıklarım şu ana kadar yaşadığım en güzel deneyimlerdi. Hatta şimdi dövme yaptırmak istiyorum.
* Miss Universe dövmesi mi?
- Evet, buna orada karar vermiştim. Miss Universe amblemini yaptırmak istiyorum.

CAN SANDIKÇIOĞLU: Ultimatom yok, uyarı var

* Can Bey, Black Swan Casting’in kuruluş aşamasından söz edebilir misiniz?
- Hem tecrübe hem vizyon olarak bu kızların kariyerlerine en çok katkıyı sağlayan insanlardan biri olduğumu düşünüyorum. Yasin’le de geçen yıl yarışma döneminde karşılaşıp çok iyi bir sinerji yakaladık. Bu kızları yoktan var edip, piyasaya çıkartıp bırakmayalım, profesyonel faaliyetlerini de yönlendirelim dedik. Black Swan da öyle bir hikaye. Çirkin ördeğin yükselip, bir yere gelmesi...
* Black Swan’da olan kızlara özel hayatlarına müdahale ediyor musunuz? Mesela “gece çıkmayın” gibi kurallarınız var mı?
- Öyle bir ültimatom kesinlikle olmaz ama özel hayatlarında dikkatli olmaları gerektiğini söylüyoruz tabii. 22-23 yaşın altındaki kızlara kendi yaşlarındaki arkadaşlarıyla dolaşmaları gerektiğini, popüler bir erkeğin yanında popüler olmanın onlara bir katkı sağlamayacağını anlatmaya çalışıyorum. Zaten bu normlara uymayacak kızları yanımıza almıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!