Siyah Giyen Adamlar... Dünyayı sadece onlar kurtarabilir!

Güncelleme Tarihi:

Siyah Giyen Adamlar... Dünyayı sadece onlar kurtarabilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cilalanmış kromdan inşa edilmiş yüksek teknoloji ürünü bir mekan... Beyaz kiremitlerden yapılmış bu ilginç mekan, 1960'lı yılların havaalanlarını anımsatıyor. Burası, Siyah Giyen Adamlar Genel Merkezi.

Simsiyah giysiler içinde bir grup adam, gözlerini önlerindeki oval ekrandan ayırmıyorlar. Hepsinin dikkati ekranda görünen ve durmadan yanıp sönen ışıklarıyla ahtapotu andıran tuhaf bir yaratığın üzerine odaklanmış durumda. Yerin altına gizlenmiş yaklaşık 20 kadar uzman da bu yaratığın 'kim' ya da 'ne' olduğunu bulmaya çalışıyor.

İşe yeni alınan Ajan J, olup biteni çocuksu bir merakla izlerken, Ajan K ise gerilimi daha da artırıyor: ‘‘ Gözlem küçük girişimimizin kalbi. Bu ekrandaki herkes bir yabancıdır. Halk içinde bizden birisi gibidirler. Ama dikkatli baktığınızda onların aslında bizden biri olmadığını anlayabilirsiniz.’’

Dünyayı istila etmeye çalışan kötü kalpli tuhaf yaratıklar ve onlarla mücadele eden iyi insanların çatışması pek çok filme konu oldu bugüne kadar. Üstelik dünyayı istila etmeye uğraşanlar da genellikle uzaydan gelen yaratıklardı. Barry Sonnenfeld'in yönettiği Men In Black (Siyah Giyen Adamlar) adlı film de benzer bir konu üzerine kurulu.

Ama, bu kez dünyayı istila etmeye çalışanlar, başarısız bir çizgi roman serisinin içinden çıkıp gelen uzaylılar. Üstelik de istedikleri zaman insan kılığına girip, hiç fark edilmeden ortalıkta dolaşabiliyorlar.

Bu uzaylılar E.T. gibi dost canlısı genellikle. Ama arasıra Edgar Bug gibileri kalplerini yada ‘‘kalbe benzer şeylerini’’, dünyayı yok etmeye adıyor. İşte o zaman Siyah Giyen Adamlar ve New York şehri adli polis doktoru Laurel Weaver onlarla ilgilenmek zorunda kalıyor.

Film, Lowell Cunningham'ın aynı adlı komedi dizisi kitaplarından sinemaya uyarlandı. Yapımın projesi, 1994 yılında Nasa'nın Jüpiter'in uydularından birinde bir yaşam formu keşfettiğini açıklamasına kadar uzanıyor.

Filmde, Ajan J'yi Will Smith, Ajan K'yi ise Tommy Lee Jones canlandırıyor. Bu ikisi birbirine taban tabana zıt iki karakter. Smith'in oynadığı Ajan J, olup bitenden eğlenirken, Jones'un oynadığı Ajan K ise kainatı kurtarmaktan bizzat kendisi sorumluymuş gibi hissediyor ve etrafa gerilim saçıyor.

‘‘Çekimler sırasında her iki aktör de canlandırdıkları karakterlerle neredeyse özdeşleştiler’’ diye anlatıyor yönetmen Sonnenfeld ‘‘Sette her sabah Jones'a çekilecek sahneyi anlatırdım. O da bana senaryoyu okuduğunu, sahnenin çok saçma olduğunu, repliklerin hiçbir anlam taşımadığını söylerdi. Ancak hemen arkasından 'Ama bana o kadar çok para veriyorsunuz ki, şikayet etmeye hakkım yok' diye eklerdi.’’

Will Smith ise müşkülpesent rol arkadaşı için ‘‘Tommy çok mükemmeliyetçi birisi. Bu Beethoven üzerine, birisinin rap yapmasını dinlemek gibi bir şey’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!