Sivrisinek istilasının nedeni global ısınma

Güncelleme Tarihi:

Sivrisinek istilasının nedeni global ısınma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2001 13:08

Araştırmacılara göre dünyanın ısınması sivrisineklerin yayılmasına yol açıyor. Florida Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, 'Asya Kaplanı' olarak bilinen ve hastalık taşıyan sivrisineklerin son 20 yıl içinde dünyanın pek çok bölgesine yayıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Amerikalı araştırmacılar, dünyanın ısınmasıyla, ''Asya Kaplanı'' olarak bilinen ve hastalık taşıyan sivrisineklerin yayıldığına dikkat çekti. Şimdiye kadar bu sineklerin hiç görülmedikleri yerlerde ortaya çıkabileceklerini belirten uzmanlar, sivrisinek yumurtalarının çeşitli yollarla bir yerden başka bir yere kolayca ulaşabildiğini ve sıcak ortamda çoğaldığını söylediler.

Florida Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda, Doğu Asya kökenlibu sivrisineklerin, geçen 20 yıl içinde dünyanın birçok bölgesine yayıldıkları belirlendi. Siyah renkteki sivrisinekler, üzerindeki gümüş ve beyaz renkli kuşaklar nedeniyle ''Asya Kaplanı'' olarak adlandırılıyor.Ciddi virüs hastalıkları taşıdığı bildirilen bu sivrisineklerin, dünyanın birçok bölgesinde etkili olduklarına dikkat çekiliyor.

Tropikal ortamda bu sivrisineklerin Dang humması yaydıkları,  ancak bu hastalığın öldürücü olmadığı bildirildi. Ancak hastalığın kanama yapan tehlikeli türünün her yıl yüzbinlerce kişiye bulaştığı vebulaşan insanların yüzde 5'inin öldüğü kaydedildi. Dang hummasını ayrıca sarı ateş sivrisineği olarak bilinen saldırgan bir sivrisineğin de taşıdığı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!