Sivil toplumdan Ortadoğu'da barış için mektup

Güncelleme Tarihi:

Sivil toplumdan Ortadoğuda barış için mektup
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2006 11:52

Sivil toplum kuruluşları yöneticileri, akademisyen ve yazarların da aralarında bulunduğu bir grup, Ortadoğu'da barış için bir araya geldi.

Haberin Devamı

“İmzacılar” adına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Gençay Gürsoy ve Barış Girişimi Sözcüsü Oya Baydar tarafından yapılan yazılı açıklamada, hazırlanan “Yurtta Barış Dünyada Barış” içerikli mektuba ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Aralarında ÇYDD, Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Vakfı, İstanbul Barosu, DİSK, KESK, TTB, Mimarlar Odası başkanları, Barış Girişimi, Yurttaş Girişimi, SODEV, Barış ve Adalet Koalisyonu sözcüleri, akademisyen ve yazarların bulunduğu bir grup sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve aydın, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanlığına hitaben yazdıkları açık mektubu basınla paylaşmak ve Ortadoğu'daki son gelişmelerle ilgili endişelerini dile getirmek üzere yarın bir basın toplantısı düzenleyecek.

Haberin Devamı

İmzacılar arasında Prof. Dr. Erdal İnönü, Adalet Ağaoğlu, İbrahim Betil, Nuray Mert, Burhan Şenatalar, Turgut Tarhanlı gibi adların da bulunduğu mektupta, 'Yurtta Barış Dünyada Barış' denilerek, Cumhurbaşkanlığı, Hükümet ve TBMM'den, Filistin ve Lübnan'daki mezalime karşı, bölge halklarının yaralarını sarmak için aktif tutum alınması, özellikle de bölgeye asker gönderilerek suça iştirak edilmemesi isteniyor.

Başbakan ve Dışişleri Bakanı'ndan da randevu talebinde bulunacak olan imzacılar, mektubu öncelikle Cumhurbaşkanı'na iletecekler.”

“İsrail'i kınama” başlıklı imza listesinde, yazar Adalet Ağaoğlu, İnsan Hakları Derneği Başkanı Yusuf Alataş, Prof. Dr. Ülkü Azrak, Barış Girişimi Sözcüsü Oya Baydar, Helsinki Yurttaşlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Belge, İbrahim Betil, SODEV Genel Başkanı Aydın Cıngı, Yurttaş Girişimi'nden Ergin Cinmen, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Türkiye Bilimler Akademisi üyesi Prof. Dr. Ayşe Erzan, ressam Mehmet Güleryüz, TTB Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Erdal İnönü, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Ercan Karakaş, Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, Barış ve Adalet Koalisyonu sözcüsü Tayfun Mater, Doç. Dr. Nuray Mert, Prof. Dr. Türkel Minibaş, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Baskın Oran, İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen, ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülent Tuna, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!