Sivil itaatsizlik hain isyan zihniyeti

Güncelleme Tarihi:

Sivil itaatsizlik hain isyan zihniyeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 00:00

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nda yapılan devir teslim törenine katılan 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, dün de devletin karşı karşıya olduğuna inandığı tehlikelere değindi.

Sarıışık, "Adına sivil itaatsizlik dedikleri, aslında devleti ve milleti birbirinden ayırmayı hedef alan, hain bir isyandan başka bir anlamı olmayan zihniyeti, kendilerine aydın diyen küçük bir zümrenin de sağlamış olduğu maddi ve manevi desteği arkalarına alarak sözde demokrasi adına gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar" dedi. Sarıışık, PKK terör örgütünün eylemlerine dikkat çekerek şöyle konuştu:

OYUNU BOZARIZ

"Bir yandan üniter yapımızı hedef alan bölücü terör, diğer yandan anayasamızdaki tanımıyla vücut bulan cumhuriyetimizin laik, demokratik ve sosyal yapısına saldıran çağdışı teokratik totaliter zihniyet, cumhuriyetimizi, devletimizi ve milletimizi kuşatmıştır. Bölücü terör örgütü bölgede sağlanan güven ve huzur ortamını bozmak maksadıyla iç ve dış çevrelerin artan kışkırtmaları sayesinde, bazı eylemlere cüret etmeye başlamıştır. Milli birlik ve beraberliğini her zaman koruyabilen Türk milleti ve onun bağrından çıkan Silahlı Kuvvetler, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de, ülkesine yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırabilecek ve düşmanca oyunu bozabilecek yeteneğe sahiptir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!