Siverek'te SRAP'a ilgi az

Güncelleme Tarihi:

Siverekte SRAPa ilgi az
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 14:23

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde Sosyal Riski Azaltma Projesi'ne (SRAP) vatandaşlar ilgi göstermedi.

250 bin nüfuslu ilçede 2005 yılında projeden faydalanmak için sadece 11 girişimci başvuruda bulundu. Bu projelerden 4'ü onaylanarak faaliyete geçirilirken, 7 proje de onay bekliyor.

Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede çok sayıda yoksul ve işsizin bulunmasına rağmen, SRAP'a ilgi gösterilmediğini söyledi.

Geçen yıl ilçede sadece 11 girişimcinin proje için başvuruda bulunduğunu anımsatan Yavuz, “Proje işsizlik için iyi bir fırsattı. Ancak Siverekliler projeye ilgi göstermedi. Proje yeterince değerlendirilse ilçede işsiz sayısında ciddi bir azalma olur” dedi.

SRAP'a ilginin az olmasının vatandaşların projeyi nasıl hazırlayıp, nerelere başvuracaklarını bilmemesinden de kaynaklandığı ifade eden Yavuz, sivil toplum kuruluşlarının proje hazırlamak isteyen yoksul vatandaşlara teknik konularda yardımcı olmaları gerektiğini de vurguladı.

SRAP PROJESİ

SRAP, hem en yoksulları hedef alan bir güvenlik ağı oluşturmayı hem de yoksulluktan kurtulabilmeleri için sosyal yardım sistemi kurmayı amaçlıyor. Projenin kalkınma hedefini ise uzun ve kısa vadede Türkiye'deki yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunma fikri oluşturuyor.

Proje kapsamında, Türkiye'nin kent ve kırsal alanlarında yaşayan yoksul insanların yerinde istihdamını içerecek şekilde, daha fazla gelir elde etmesi ve yaşam kalitesini yükseltecek sosyal hizmet projelerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Gelir getirici küçük ölçekli projelerde, kişinin kendi geçimini sağlaması, ekonomik ve idari açıdan sürdürülebilir olması, üretilen mal ve hizmetin satış ve pazarlama imkanının bulunması gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!