Sivas'ta katliam gibi kaza: 24 ölü

Güncelleme Tarihi:

Sivasta katliam gibi kaza: 24 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 01:20

Sivas'ın Kangal İlçesi'nde fındık işçilerini taşıyan minibüs ile meyve yüklü kamyon çarpışmasıyla karayolu kan gölüne döndü. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 24 kişi öldü.

Haberin Devamı

KATLİAM GİBİ KAZANIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaza saat 21.30 sıralarında Malatya-Sivas Karayolu'nun 38'inci kilometresindeki Kangal İlçesi'ne bağlı Alacahan Beldesi Akgedik Köyü yakınlarında meydana geldi. Diyarbakır’dan fındık işçilerini Karadeniz'e taşıyan sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 02 J 6029 plakalı minibüs, karşı yönden gelen yine sürücüsü belirlenemeyen 21 AU 266 plakalı meyve yüklü kamyonla kafa kafaya çarpıştı.

İKİ ARAC DA DEMİR YIĞININA DÖNDÜ

Her iki aracın demir yığını haline dönüştüğü kazada minibüste bulunan aralarında çocukların da bulunduğu 18 kişi yaşamını yitirirken, 1 yaralı ise olay anında bölgeden geçen bir araç tarafından hastaneye götürüldü. kamyonda bulunan 2 kişi de öldü.

Kaza yerine gelen trafik ve jandarma ekipleri korkunç bir manzara ile karşılaştı. Akordeon gibi sıkışan minibüsten ilk olarak 7 ceset çıkarıldı. Olay yerine sevkedilen ambulanslar cesetleri Kangal Devlet Hastanesi morguna götürdü. Yapılan incelemede çoğu parçalanmış 11 kişinin cesedi ise sıkıştıkları yerden çıkarılabilmeleri için sivil savunma ekiplerinden yardım istendi. Jandarma görevlileri, cesetlerin parçalanması nedeniyle ölü sayısında değişiklik olabileceği uyarısında bulundu.

KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kaza nedeniyle kamyondan meyvelerin saçıldığı karayolu ulaşıma kapanırken, her iki yönde uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik ekipleri Sivas'tan Malatya yönüne giden araçları Gürün ve Divriği ilçe karayollarına, diğer istikametteki araçlar ise benzin istasyonlarına yönlendirilerek beklemeye alındı.

Kaza haberine alan Sivas Valisi Veysel Dalmaz da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. KMaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

VALİ: 24 KİŞİ ÖLDÜ, KURTULAN YOK

Haberin Devamı

Kaza yerinde saatlerce kalarak çalışmaları izleyen ve yönlendiren Sivas Valisi Veysel Dalmaz, minibüs sürücüsü Mustafa Akgün'ün aşırı hız ve hatalı sollaması sonucu kazanın meydana geldiğini açıkladı. Vali Dalmaz, kazada kurtulan olmadığını, yaralı olarak hastaneye kaldırılan kazazedenin de yaşamını yitirdiğini belirterek, “Kazada tahminen 24 kişi yaşamını yitirdi, kurtulan yok” dedi.

Haberin Devamı

Sivil savunma ekipleri akordeon gibi içiçe giren minibüste sıkışan cesetleri çıkartmak için saatlerce uğraştı. Karayolu ise kazanın ardından 5 saat geçmesine rağmen halen ceset çıkarma çalışmaları ve incelemeler sürdüğü için ulaşıma açılamadı. Trafik aşının ancak sabah saatlerinde sağlanabileceği belirtildi.

KAZADA ÖLEN 21 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Kazada ölenlerin isimleri şöyle:

Hamza Karabiber (29), Mustafa Akgün (42), Mehmet Yıldız (16), Hazal Yıldız (48), Mustafa Yıldız (13), Hasan Yıldız (47), Medet Yıldız (20), Hacı Alp (16), Selma Alp (14), Ramazan Dede (20), Esma Dede (16), Fatma Dede (22), Nafiye Dede (14), Mehmet Dede (18), Abuzer Yalçın (16), Ali Alp (22), Medine Koç (46), Mehmet Alp (42), Mustafa Koç (42), Hüsnü Dede (15), kamyon şoförü Mehmet İspir.

Haberin Devamı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinden Karadeniz'e fındık toplamaya giden işçileri taşıyan minibüste 2 sürücü olduğu, bunlardan Hamza Karabiber'in minibüs şoförü, Mehmet Akgün'ün yedek şoför olduğu belirtildi. Kaza anında minibüsü kimin kullandığının tespit edilemediği kaydedildi.

Yetkililer kazadan sağ kurtulan olmadığını, hayatını kaybeden diğer 3 kişinin kimlik tespitinin belirlenmeye çalışıldığını belirttiler.

Malatya-Sivas karayolunun 38. kilometresi Alacahan beldesi Abdalboğan mevkinde Tokat'tan Diyarbakır'a meyve götüren Mehmet İspir yönetimindeki 21 AV 266 plakalı kamyon ile karşı yönden gelen fındık işçilerini taşıyan 02 J 6029 plakalı minibüs dün gece çarpışmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!