Sivas'ta karantina uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Sivasta karantina uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 16:04

Sivas'ta, halen Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altında olan ve kuş gribi tespit edilen kişinin yaşadığı Kangal İlçesi'ne bağlı Yellice Köyü ile bazı yerleşim yerlerinde kanatlı hayvanların itlaf edilmesine ve buralarda karantina uygulamasına karar verildiği açıklandı.

Sivas Valiliği İl Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada, kentte kuş gribi tedbirleri kapsamında Vali Yardımcısı H. Mete Buhara başkanlığında oluşturulan İl Kriz Masası'nın, çalışmalarına kesintisiz devam ettiği kaydedildi.
Konuyla ilgili 9 Ocak 2006 tarihinde CÜ Tıp Fakültesi'nde kuş gribi şüphesiyle tedavi gören hastalardan birisinin Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'ne gönderilen numunesinin pozitif çıktığının öğrenildiği, bunun üzerine İl Kriz Masası'nın toplantıya çağrıldığı belirtildi.
Yapılan değerlendirme sonucunda Vali Hasan Canpolat'ın oluru ile söz konusu hastanın yaşadığı Kangal İlçesi Yellice Köyü ile bitişiğinde yer alan Ufacıkören mezrası, Divriği İlçesi Avşarcık Köyü ve Kuluncak mezralarında kanatlı hayvanların itlaf edilmesine, bu 4 yerleşim birimini kapsayan karantina uygulamasına geçilmesine, Kangal İlçesi başta olmak üzere il merkezi ve bütün ilçelerde gerekli denetimlerin sıklaştırılarak devam edilmesine karar verildiği kaydedildi.

-TAVUK BAŞINA 5 YTL-

Kanatlı hayvanları itlaf edilen vatandaşlara, tavuk başına 5 YTL, kaz için 8 YTL, hindi için de 12 YTL üzerinden ödeme yapılacağı duyuruldu.
CÜ Tıp Fakültesi'nde Kangal İlçesi merkezinden 3, Yellice Köyü'nden 3 olmak üzere toplam 6 kişinin müşahede altında bulunduğu, ayrıca hastanede Yozgat'tan gelen 3 kişinin tedavisinin de sürdüğü bildirildi.
Daha önce, müşahede altına alınan Yozgat ve Kangal'dan birer kişinin de genel sağlık durumlarının iyi olması ve kendi istekleri doğrultusunda taburcu edildikleri ifade edildi.
Kuş gribiyle ilgili olarak şüpheli yerleşim birimlerinden toplam 7 noktadan kanatlı hayvan numuneleri alınarak Samsun Veteriner Kontrol Araştırma Laboratuvarı'na gönderildiği, sonuçların ise henüz ulaşmadığı kaydedildi.
Açıklamada, valilik tarafından konuyla ilgili olarak her türlü tedbirin alındığı belirtildi, vatandaşların da bu konuya azami dikkati göstererek, yetkililere yardımcı olmalarının son derece önemli olduğunun altı çizildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!