ÅžiÅŸmanlık cinsel gücü artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Şişmanlık cinsel gücü artırıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 06, 2004 15:52

İngiltere'deki Warwick Üniversitesi biyoloji bölümünde görevli bilim adamları, aşırı şişmanlığa yol açan bir hormonun aynı zamanda erkeğin genital organlarında da aktif halde bulunduğunu, hem üreme yeteneğini hem de erkeğin cinsel gücünü olumlu etkilediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Araştırmanın sonuçları, tıp dergisi ''Journal of Clinical and Endocrinology and Metobolism''de yayımlandı. Araştırmanın ''orexin'' proteini üzerine odaklandığını belirten bilim adamları, ''orexin'' sözcüğünün Yunanca'da ''iştah'' anlamına geldiğini ve önceki araştırmaların da gösterdiği gibi vücutta bulunan adrenalin bezini harekete geçirerek şişmanlığa yol açan cortisol maddesinin üretilmesine yol açtığını anımsattı.

 

Bilim adamları, yeni araştırmanın orexin'in erkeğin genital organlarında pek çok bölgede bulunduğunu ortaya koyduğunu bildirdi.

 

Warwick Ãœniversitesi araÅŸtırmacıları Dr. Emmanuel Karteris, Dr. Jing Chen veÂDr. Harpal Randeva, orexin'e rastlanan alanların da testosteron üretiminden sorumlu testis hücreleri, sperm üretiminden sorumlu tüpler, sperm hücrelerinin depolandığı ve harekete geçirildiÄŸi epididymis bölgesi ve penis olduÄŸunu anlattı.Â

Haberin Devamı

 

Araştırma, Coventry bölgesinin vakıflar birliği tarafından desteklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!