Şişli'de parkomat keşmekeşi

Güncelleme Tarihi:

Şişlide parkomat keşmekeşi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şişli'de Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün seçildikten sonra yeniden başlattığı parkomat uygulaması tam bir keşmekeşe dönüşmüş durumda. Belediyenin ihaleyle verdiği sokaklar ile şirketin parkomat parası aldığı sokaklar birbirini tutmuyor. Çelişki sadece sokaklarda değil kağıt üzerinde bile mevcut. Şişli Belediyesi'nin üzerine tarih koymadan gazetemize gönderdiği parkomatlı sokaklar listesinde 32 sokak ismi bulunurken, şirketin gönderdiğinde 34 sokak var. Bazı sokaklarda ise isimleri iki listede de olmadığı halde parkomat uygulaması yaşanıyor. Şişli'de üzerlerine parkomatçı kıyafeti geçiren kahyalar istedikleri yerlerden parkomat parası alıyor.

İki listede de aynı olanlar

Sivritaş Eski Osmanlı Altan Erbulak Damla Kervan Geçmez Oğuz Kasap Müselles Matbuat Dergiler Haberler Kocamansur Hanımefendi İskele Reha Yurdakul Perihan Palazoğlu Süleyman Nazif Şakayık Dere Kırağı Kuyumcu İrfan Küçük Bahçe Samanyolu (yarısı iptal) Hasat (iptal) Şafak (iptal)

Akkavak

Kalıpçı

Orhan Ersek

Hacı Emin Efendi

Güzel Bahçe

Kore Şehitleri

Poyracık

SORUNLU SOKAKLAR

Ebe Kızı (belediyenin listesinde yarısı iptal denirken, şirketinkinde hepsi kullanıma açık gözüküyor) Şair Nigar (belediyenin listesinde iptal edilmiş gözükürken şirketinkinde sadece yarısı iptal deniyor) Zafer (belediyenin listesinde olmadığı halde şirket listesinde var gözüküyor) Ahmet Fetgari (iki listede de olmadığı halde parkomat var) Sezai Selek (iki listede de olmadığı halde parkomat var)

LİSTELERDEKİ çelişkiler

Bu iki liste Şişli Belediyesi'nden ve Tolga Savacı'ya ait Park Teknik Otopark Şirketi'nden bir gün arayla gönderildi. İki liste karşılaştırıldığında, ihalede gözükmeyen bir sokağın şirket tarafından ihaleyle alınmış gibi uygulama kapsamında belirtildiği gözüküyor.

‘‘Zafer Sokak’’ Şişli Belediyesi'nin parkomat uygulaması kapsamında bulunan sokaklar listesinde gözükmediği halde Tolga Savacı'nın listesinde bulunuyor. Ayrıca belediyeye göre yarısı iptal edilen ‘‘Ebe Kızı Sokağı’’nda, şirket parkomat uygulamasını bütün sokakta devam ettiriyor. Belediyenin iptal ettiği ‘‘Şair Nigar Sokak’’ta ise şirket sokağın yarısına kadar parkomat parası alıyor.

İki listede de olmayan sokaklar

Bunlar sadece kağıt üzerinde görünen çelişkiler. Belediye ve şirketin gazetemize birer gün arayla gönderdiği listeler dahi birbirini tutmuyorken, sokaklarda tam bir keşmekeş yaşanıyor. Şişli'de öyle sokaklar var ki, belediyenin de otopark şirketinin de listesinde bulunmadığı halde, buralardan parkomat parası alınıyor. ‘‘Ahmet Fetgari’’ ve ‘‘Sezai Selek’’ sokakları bunlara örnek. Bunlar, kağıt üzerinde parkomat uygulaması kapsamında gözükmediği halde, parkomatlı sokaklar arasında sıkışmış yerler. Şişli Amerikan Hastanesi Sokağı'nda bulunan, parkomatlı ‘‘Poyracık’’ Sokağın paralelinde ve parkomatlı ‘‘Güzel Bahçe’’ Sokağı kesen ‘‘Sezai Selek’’ gibi. Parkomatçılar bu sokağın, etrafındaki parkomat parası alınan sokaklardan bir farkı olmadığını düşünüp ne ihalede ne de şirketin listesinde olmasına rağmen buradan da para alıyorlar.

Parkomat parası alınan Kalıpçı Sokağın devamı niteliğinde olan Ahmet Fetgari Sokak'ta yaptıkları gibi.

Şişli Belediyesi'nin üzerine tarih koymadan gazetemize gönderdiği parkomatlı sokaklar listesinde 32 sokak ismi bulunurken, şirketin gönderdiğinde 34 sokak var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!