Şişli için son sözü Kılıçdaroğlu söyleyecek

Güncelleme Tarihi:

Şişli için son sözü Kılıçdaroğlu söyleyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 01:00

ŞİŞLİ Belediyesi’nde Başkan Hayri İnönü ile Başkanvekili Emir Sarıgül arasında bir kısmı medyaya da yansıyan gerginliğin ciddi bir rahatsızlık konusu olarak CHP Genel Merkezi tarafından da yakından izlendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu gelişmeler karşısında, “Seçilmiş başkanımız Hayri İnönü’dür” tutumunu alan CHP yönetiminin, sorunun kesin çözümü için önümüzdeki günlerde devreye girmesi bekleniyor.
Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, Şişli Belediyesi’nde bir süredir yaşanmakta olan sorunlar, CHP Genel Merkezi’ne de aktarılmış bulunuyor. Genel merkez, Şişli Belediyesi’nde meydana gelen olaylarla ilgili bilgi ve veri toplama faaliyetinde son aşamaya geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na son bilgilerin de sunulmasının ardından vereceği talimat doğrultusunda Genel Merkez’in meseleye ağırlığını koyacağı belirtildi.
CHP çevreleri, aslında Genel Merkez’in Hayri İnönü’ye, “Seçilmiş belediye başkanı sizsiniz, sizin kararlarınız önemli” mesajını zaten verdiğini belirtiyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen çarşamba günü İstanbul’dayken Şişli Belediyesi›ne yaptığı ziyaretin de büyük ölçüde bu mesajın bir teyidi olduğu vurgulanıyor. Kılıçdaroğlu, bu ziyareti sırasında İnönü ve Sarıgül ile birlikte görüşmüştü.
Bu arada geride bıraktığımız günlerde yapılan görüşmelerde, CHP Genel Merkez yöneticilerinin Hayri İnönü’ye, “Mustafa Sarıgül ile aranızda sözlü veya yazılı olarak bir yıl içinde görevi bırakmaya ilişkin bir anlaşması yapıldı mı; yapıldıysa bizim haberimiz neden yok?” diye sorduğu ve İnönü’nün de bu iddiayı kesinlikle reddettiği kaydedildi.
Ayrıca, Hayri İnönü’nün bu süreçte yaşanan gelişmeleri ve karşılaştığı sıkıntıları özetleyen bir mektubu notere teslim ettiği iddiası da, CHP Genel Merkezi’nde yaygın bir şekilde konuşuluyor. CHP’nin üst düzey bir yöneticisi, dün Hürriyet’e, “Sorunun farkındayız, ilgileniyoruz, kısa zamanda bir çözüme kavuşturacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!