Sisli hava devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Sisli hava devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 09:58

Sisli hava Marmara bölgesi'nde yoğun olmak üzere Türkiye'nin iç kesimlerini etkilemeye devam ediyor. Sisli hava bütün hafta etkisini sürdürecek. Arefe ve bayramın ilk günü de Marmara'da sisli hava hakim olacak.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

SİSTEN FOTOĞRAFLAR

İSTANBUL'DA SİS KARMAŞASI - WEB TV

UÇAKLAR İNEMEDİ

İstanbul'da, etkili olan sis nedeniyle sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na uçak inişlerine izin verilemedi. Kısa bir süre sonra seferler normale döndü.

Meteoroloji, Marmara ile Türkiye'nin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı, başta sürücüler olmak üzere, ilgilileri ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Artvin ve Ardahan çevreleri kar yağışlı, Hopa çevreleri yağmurlu, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek.

Hava sıcaklığı, önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif kuvvette esecek.

UYARILAR

Meteoroloji, Marmara ile Türkiye'nin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar, hava kirliliği vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere, ilgilileri ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

Marmara: Az bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yoğun olmak üzere sis görülecek.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek. Kuzey ve iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek.

İç Anadolu: Kuzeydoğusu parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Artvin çevreleri kar yağışlı, Hopa çevreleri yağmurlu geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı, kuzeydoğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Ardahan çevreleri kar yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

SELİMİYE VE KÖPRÜLER GÖZDEN KAYBOLDU

Edirne'de etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş uzaklığı 30 metreye kadar düştü. Trafiği olumsuz etkileyen sis nedeniyle sürücüler zor durumda kaldı. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde dün gece görüş uzaklığının 10 metreye kadar düşmesi sonucu motosikleti ile orta refüje çarpan sürücü 30 yaşındaki Erdoğan Karani öldü. Sabah da etkisini sürdüren sis nedeniyle Çorlu Havaalanı'nda uçaklar iniş ve kalkış yapamadı.
Edirne'de sabaha karşı etkisini artıran yoğun sis yaşamı olumsuz etkiledi. Görüş uzaklığının 30 metreye kadar düştüğü sis nedeniyle kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler trafikte zor durumda kaldı. Sis nedeniyle tarihi Selimiye Camii ile Meriç ile Tunca Nehri'nin üzerindeki taş köprüler ise gözden kayboldu.

Edirne Meteoroleji Müdürlüğü yetkilileri, kentte en yüksek sıcaklığın 13, en düşük 3 derece olacağını belirterek, sisin Çarşamba gününe kadar etkili olacağını bildirdi.

ÇORLU’DA KAZA: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Çorlu-Edirne yolu Marmaracık köyü üst geçit mevkiinde dün saat 23.00 sıralarında görüş uzaklığının 10 mereye kadar düşmesi nedeniyle Erdoğan Karani yönetimindeki 59 PA 975 plakalı motosiklet orta refüje çarptı. Kaza ardından motosiklet sürücüsü Erdoğan Karani ile arkasındaki arkadaşı 37 yaşındaki Aydın Solak yaralandı. Kaza yerine sevk edilen ambulansla Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıardan Erdoğan Karani tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aydın Solak'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!