Şişli Belediyesi hangi partide? Şişli'nin mevcut Belediye Başkanı Hayri İnönü kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Şişli Belediyesi hangi partide Şişlinin mevcut Belediye Başkanı Hayri İnönü kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 11:20

Türkiye, 31 Mart'ta mahalli idarecilerini seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçimlere kısa bir süre kala İstanbul'un ilçelerinden Şişli'de belediyenin hangi partide olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Belediyenin hangi partide olduğu konusunun yanı sıra Şişli'nin mevcut Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün kim olduğu da araştırılıyor. Peki, Şişli Belediyesi hangi partide?

Haberin Devamı

Şişli Belediyesi'nin hangi partide olduğu ve 2014 Yerel Seçimleri'nde hangi parti tarafından kazanıldığı, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, bu konuya ilişkin detaylar ve Şişli'nin mevcut Belediye Başkanı Hayri İnönü hakkında bilgi...

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP'nin adayı Hayri İnönü seçimleri kazandı ve o tarihten bu yana Şişli Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. CHP, 31 Mart Yerel seçimlerinde Muammer Keskin'i aday gösterdi.

MEVCUT BAŞKAN HAYRİ İNÖNÜ KİMDİR?

4 Mayıs 1954’de 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ilk torunu olarak İstanbul’da doğdu. Annesi ve babası Engin ve Ömer İnönü’dür.

1965’de Maçka İlkokulu’nu, 1972’de Alman Lisesi’ni , 1977’de Mannheim Üniversitesi’ni (Almanya) Yüksek İşletmeci olarak bitirdi. 1985’de Harvard Üniversitesi (ABD) Yatırım Değerlendirmesi ve Yönetimi Sertifika Programını tamamladı.

Haberin Devamı

1982 yılında Nazlı Kadirbeyoğlu ile evlendi. Eşi Doç. Dr. Nazlı İnönü, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Mantık Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisidir. Mehmet, Murat ve Münci adında üç oğlu vardır.

İş hayatına Frankfurt’ta Metallgesellschaft AG de başladı. Ardından İstanbul’da Etmaş Siemens AŞ, Kadirbeyoğlu İnşaat AŞ, Deha AŞ, Kemer Yapı ve Turizm AŞ, Garanti Balfour Beatty AŞ, Beko Elektronik AŞ ve Arçelik AŞ’de çalıştı.

2009 Yerel Seçimlerinde kontenjan adayı olarak Şişli Belediye Meclisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliklerine seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Şişli Belediye Başkanı adayı olarak girdiği 2014 Yerel Seçimlerinde  %61,6 oyla Belediye Başkanlığına seçildi.

19 Nisan 2016 tarihinde, Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın ( UCLG - MEWA) 2019 yılına ombudsmanı oldu. Hayri İnönü ayrıca UCLG - MEWA Cinsiyet Eşitliği Komitesi Eşbaşkanlık görevine de seçildi.

İnönü Vakfı ve Sevinç Erdal İnönü Vakfı kurucu üyesidir.

İyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!