Sisler Evi

Güncelleme Tarihi:

Sisler Evi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 19, 2004 15:17

"Bu, oyunun dışında kalmanın ve yalnızlığın hikayesi. Kimileri için yabancı bir ülkede göçmen olmanın, kimileri için de kendi ülkesinde göçmen olmanın..." Kariyerine reklam filmi yönetmeni olarak başlayan Vadim Perelman, ilk uzun metrajlı sinema filmi Sisler Evi (House of Sand and Fog) için bunları söylüyor. Yolları, bir "ev"de kesişen iki insanı odak noktasına alan filmin başrollerinde Ben Kingsley ile Jennifer Connelly var.

Haberin Devamı

Sisler Evi , yazar Andre Dubus'un 1999'da yayınlanan romanının uyarlaması. Eser,  bir zamanlar İran'da güçlü ve etkili bir adam olan, ancak hükümeti tarafından Amerika'da istemediği işler yapmakla görevlendirildiği için ülkesinden kaçan eski albay Massoud Amir Behrani ile uyuşturucu ile giriştiği mücadeleden galip çıkmak üzere olan bir genç kadının öyküsü üzerine kurulu. Onları biraraya getiren de aslında sadece küçük bir bungalov olan "ev."

Filmin yönetmeni Vadim Perelman,  Andre Dubus'un kitabını Roma'dan ABD'ye yaptığı uçak yolculuğu sırasında okudu. Kitap bitip yolculuk da sona erdiğinde Perelman kariyerinin farklı bir yöne akacağından artık emindi.

Aslında kendi deyimiyle "oyunun dışında kalan" insanların hikayesi Perelman için de hiç yabancı deÄŸil. Onun hayat hikayesi de filmde anlattığı "göçmenlerinkiyle" paralellik taşıyor çünkü. 1963 Kiev doÄŸumlu olan Perelman, henüz 9 yaşındayken, babası bir trafik kazasında öldü. Bundan beÅŸ yıl sonra genç Vadim annesi ile birlikte Avrupa'ya geçti. Daha sonra da Kanada'ya göç ettiler. Önceleri fizik ve matematik öğrenimi gören Perelman daha sonra Toronto'daki Ryerson Film Enstitüsü'nde sinema okumaya baÅŸladı.Â

Haberin Devamı

Kariyerine reklam filmi yönetmeni olarak baÅŸlayan Perelman, Microsoft, General Motors, Panasonic, Nike gibi firmalar için çektiÄŸi reklam filmleriyle tanınıyor. Perelman'ın Sisler Evi'nden sonraki filmi ise yapımcılığını Steven Spielberg'in üstlendiÄŸi The Talisman olacak.Â

FÄ°LMÄ°N KONUSU

Massoud Amir Behrani bir zamanlar İran'da güçlü ve etkili bir adam olan ve devletin Amerika'da yapmasını istediği adice işeri reddeden biridir. Ve bu adam İran'dan kaçtığından beri kovaladığı Amerikan Rüyasının gerçekleşeceği yer olarak bu evi görür. Diğer taraftan bu ev Kathy Nicolo için de yok olmaya başlayan hayatının yeniden kurulabileceği son yerdir. Uyuşturucu bağımlısı Kathy iyileşiyordur ve dönebilecek hiçbir yeri yoktur.

FÄ°LMÄ°N KÃœNYESÄ°
Yönetmen: Vadim Perelman
Senaryo: Vadim Perelman
Oynayanlar: Jennifer Connelly , Ben Kingsley, Ron Elward...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!