Şişeyle cinsel saldırıya 8 yıl 9 ay hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Şişeyle cinsel saldırıya 8 yıl 9 ay hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 17:58

ANTALYA'da kendisinden faizle aldığı parayı ödemeyen 45 yaşındaki H.S.'yi 3 adamıyla birlikte kaçırıp makatına şişe soktuğu gerekçesiyle 'nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla yargılanan Zeki Altun, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Evli ve 3 çocuk babası H.S. 2005 yılında Zeki Altun'dan faizle para aldı. Altun, vadesinde parayı ödeyemeyen H.S.'yi 3 adamıyla birlikte kaçırıp ormanlık alanda önce dövdü, ardından makatına bira şişesi soktu.

Olayın ardından H.S., kendisini döven ve cinsel tacizde bulunan Altun ve adamlarından şikayetçi oldu. Polisin yaptığı çalışmada Ahmet Say, Mustafa Say ve Ahmet Sarpdağ yakalanıp tutuklanırken, Zeki Altun geçen yıl Ekim ayında yakalanarak tutuklandı. 4 sanık, ‘hürriyeti kısıtlama’ suçundan yargılandıkları 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada 3'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, yerel mahkemenin sanıklara verdiği 3'er yıl 4'er ay hapis cezasını onadı, ayrıca sanıkların TCK'nın 102'inci maddesi uyarınca ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla da yargılanmaları gerektiğine karar verdi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Ocak'ta yapılan ilk duruşmada savcı, tutuklu sanık Altun için 10.5 ila 18 yıl arasında hapis cezası istedi, tutuksuz sanıklar Ahmet Say, Mustafa Say ve Ahmet Sarpdağ'ın bu suça karışmadıkları gerekçesiyle haklarında ceza talebinde bulunmadı.

Davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Duruşmada, tutuklu sanık Zeki Altun ile tutuksuz sanıklar Ahmet Say, Mustafa Say ve Ahmet Sarpdağ hazır bulundu. Duruşmada gözyaşlarına hakim olamayan Zeki Altun, Mahkeme Başkanı Süleyman Teke’nin “Son sözün nedir” sorusuna, kendisinden şikayetçi olan H.S.’ye dönerek, “Elini vicdanına koy ve söyle ben sana şişe soktum mu? Ne yaptım ben sana? Bu dünyanın öteki yanı da var” dedi. Hakim Teke’nin müdahalesi üzerine ellerini havaya kaldıran Altun, “Ey Allah'ım sen beni koru. Hakim beyim ben kesinlikle cinsel saldırı yapmadım. Bu adamı okşamadım, şişe sokmadım. Bu adam bu güne kadar hiç doğru bir şey söylemedi. Ben anlatamıyorum kimseye kendimi. Benim iki kızım, bir oğlum var. Ben iki kızımla zina yapmış olayım ki, Kuran’a el basarım ki ben bu adama böyle bir şey yapmadım. Oğlum İngilizce öğretmeni, diğer kızım inşaat mühendisi olacak, öteki okuyor. Bu adam benim hayatımı, geleceğimi istiyor. Çocuklarımın geleceğini istiyor” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, ağlayarak sözlerini bitiren Zeki Altun’u önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı, daha sonra bu cezayı mahkemedeki iyi hali nedeniyle 8 yıl 9 ay hapis cezasına indirdi. Diğer sanıklar ise ‘nitelikli cinsel saldırı” suçlamasından beraat etti.

H.S., duruşma çıkışında gazetecilere “Yüzde 47 özürlü raporum var. Olaydan sonra cinsel hayatım tamamen bitti ve organ kaybı yaşadım. Artık çocuğum bile olmayacak. Eşim beni terk etti ve boşandık. Erkekliğim bitti. Hak yerini bulmadı. Bu ceza az verildi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!