PKK'lı teröristler Şırnak ve Van'da saldırdı!

Güncelleme Tarihi:

PKKlı teröristler Şırnak ve Vanda saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 18:57

Şırnak'ın Uludere İlçesi’nde bugün akşam saatlerinde PKK’lı teröristlerin askeri üs bölgesine roketatarlı saldırısında 2 asker şehit oldu, 1 asker ile 2 korucu yaralandı. Teröristler Van'ın Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarla saldırdı. Roketatar mermilerinden biri binaya isabet etti, diğeri boş alan düştü. Güvenlik güçleri olayın ardından yaptıkları operasyonda saldırıyı düzenleyen 3 teröristi yakaladı.

Haberin Devamı

Şırnak- Uludere karayolu üzerinde konuşluMilli Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nın, dağlık alandaki üs bölgesine, saat 17.00 sıralarında Bestler Dereler bölgesindeki PKK’lı teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldı.

Çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşle 2 asker şehit oldu, 1 asker ile 2 güvenlik korucusu yaralandı. Üs bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, yaralı askerler helikopterleŞırnak Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alındı.

Güvenlik güçlerisaldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı, Jandarma Özel Harekat timleri sevk edildi.Teröristlerin kaçış yolları, ATAK helikopterleri ile ateş altına alındı, Namaz Dağı’nda konuşlubirliklerden de Bestler- Dereler bölgesine top atışları başladı.

Haberin Devamı

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada "09 Haziran 2017 tarihinde Şırnak Merkez Milli Jandarma Tabur Komutanlığı unsurlarınca Namazdağı/Sarıyayla Mevkiinde yürütülmekte olan operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından açılan ilk ateşte iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile iki kahraman güvenlik korucumuz yaralanmıştır.

Yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; tedavileri süren kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

EMNİYETE ROKETATARLI SALDIRI

Van'ın Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, PKK'lı teröristler araç içerinden emniyet müdürlüğü binasına 2 el roket atışı yaparak saldırdı. Roketlerden biri binaya isabet etti, diğeri ise boş alana düştü. Polis, anında karşılık vermesi üzerine teröristler olayı yerinden kaçarken, bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. İlçede Van Valiliği ve Belediyenin ortak verdiği iftara gelen vatandaşlar, patlama seslerinden dolayı kısa süreli panik yaşadı. Polis, kaçan 3 teröristi düzenlenen operasyonla yakaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!