Şırnak'taki depremde 6 kerpiç ev yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Şırnaktaki depremde 6 kerpiç ev yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 12:24

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi Ortabağ Köyü’nde dün gece meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde can kaybı olmazken, ilçenin Dağdibi Köyü’nde 6 keripç evin yıkıldığı bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre dün saat 23.37’de merkez üssü Şırnak’ın Uludere İlçesi Ortabağ Köyü olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta Uludere olmak üzere Şırnak merkez, Beytüşşebap, Silopi ilçeleri ile Siirt, Hakkari ve bazı ilçelerinde hissedildi

Can kaybı ve yaralananın olmadığı depremle ilgili Uludere Kaymakmalığı’nın bünyesinde kurulan hasar tespit komisyonu bugün çalışmalara başladı. İlk tespitlere göre Uludere’nin Dağdibi Köyü’nde 6 kerpiç ev yıkılırken, bazı köylerde de kerpiç evlerde çatlaklar meydana geldi. Komisyonun hasat tespit çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

12 SAATTE 15 ARTÇI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremi takip eden ilk 12 saat içerisinde, bölgede büyüklükleri 2.5 ile 3.8 arasında değişen 15 artçı depremin meydana geldiği bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!