Şırnak'ta PKK ateşi: 3 şehit

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta PKK ateşi: 3 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 06:01

ŞIRNAK’ta askerler, köy korucularının da desteğiyle yol kenarında mayın ve patlayıcı taraması yaparken PKK’lı teröristlerce yola döşenen bomba patlatıldı. Saldırıda 2 asker şehit oldu. Şırnak’ın Silopi ilçesinde de PKK’nın roketli saldırısında, nöbet tutan 1 asker şehit düştü. Muş'un Varto ilçesinde ise evlerine gitmek isteyen bir astsubay ile 2 uzman çavuşa silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Şırnak’ta Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerler, dün Balveren beldesi ile Şırnak arasındaki yolda mayın ve patlayıcı kontrolüne çıktı. Askerler ve korucular saat 07.23’te, Araköy mevkisinde PKK’nın saldırısına uğradı. Pusu kuran teröristler, yola döşedikleri el yapımı bombayı askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Teröristlerin açtığı ilk ateş ve patlama anında Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Er Abdulkadir Pektaş şehit oldu. Yaralanan 1 erbaş ile 1 geçici köy korucusu tedaviye alındı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde ise dün 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na roketle yapılan PKK saldırısında nöbet kulübesinde bulunan 2 asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan askerlerden biri şehit oldu.

Şırnakta PKK ateşi: 3 şehit
Karakola saldıran teröristler kamerada

Haberin Devamı

Şırnakta PKK ateşi: 3 şehit

FACEBOOK’TAKİ SON PAYLAŞIMI

Terörist saldırılarında şehit olan askerlerin evlerine ateş düştü. Osmaniye’de, 36 yaşındaki oğlu Mehmet Acar’ın acı haberini alan anne Yeter Acar, “Ciğerim yandı” diye feryat etti ve baygınlık geçirdi. 2 çocuk babası Acar’ın Facebook’taki son paylaşımı ise kendisi gibi uzman çavuş arkadaşı Ali Gökçe’nin Kars’ta şehit düştüğü haberiydi. Gökçe’nin fotoğrafını 1 Ağustos’ta ‘Mekanın cennet olsun kardeşim’ yazarak paylaşan Acar, 3 gün sonra arkadaşı gibi şehit oldu.

Şırnakta PKK ateşi: 3 şehit
Varto'da askerlere saldırı: 3 yaralı

BİR HAFTA SONRA TERHİS

Şırnak’taki askeri araca saldırıda şehit olan Jandarma Er Abdülkadir Pektaş’ın ise 1 hafta sonra terhis olacağı öğrenildi. İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan ve Diyarbakırlı oldukları öğrenilen aile gözyaşları içinde taziyeleri kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!