Şırnak'ta büyük çatışma: 3 şehit, 21 terörist ölü

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta büyük çatışma: 3 şehit, 21 terörist ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2005 15:34

Haberin Devamı

Şırnak yakınlarındaki Besta Dağı'nda sürdürülen operasyon sırasında teröistlerle çıkan çatışmada 1'i üsteğmen 3 asker şehit oldu, 21 PKK'lı öldürüldü.

 

Bölgede 3 gün önce başlatılan operasyon sırasında dün akşam saatlerinde Besta Dağı'nda bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.

 

Araziyi bilen korucuların da katıldığı, helikopterlerin de zaman zaman havadan destek verdiği operasyonda, teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Kıdemli Üsteğmen Kamil Baltacı, Jandarma Uzman Çavuşlar Haydar Vural ve Tuncer Soner Dağ şehit düştü.

 

Haberin Devamı

Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı teröristlerden 21'i öldürüldü.

 

Bölgede helikopter desteğinde operasyonlara devam edilirken, üst düzeydeki askeri yetkililer, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte kanlı eylem yapmayı planlayan teröristlere yönelik operasyonların aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

“DERELER-2” OPERASYONU SÜRDÜRÜLÜYOR

Siirt'in Pervari ile Şırnak'ın Eruh İlçeleri arasındaki Dereler mevkiinde yaklaşık bir hafta önce başlatılan operasyon sürdürülüyor.

Güvenlik güçlerince alınan duyumlar çerçevesinde yaklaşık bir hafta önce Siirt'in Pervari ilçesi ile Şırnak'ın Eruh İlçesi arasında yer alan Dereler mevkiinde operasyon başlatıldı. “Dereler-2” adı verilen operasyon devam ediyor. 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu operasyonda bazı teröristlerin ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirildiği bildirildi.

Vali Murat Yıldırım, operasyon bitince açıklama yapılacağını bildirdi.

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Siirt'in Pervari İlçesi'nde şehit edilen Jandarma Kıdemli Üsteğmen Kamil Baltacı (28) ile Uzman Çavuş Haydar Vural (30) ve Tuncer Soner Dağ (28) için 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda tören yapıldı.

Kurmay Başkan Albay Selçuk Ünal, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her ferdinin vatanı ve milleti için canını feda etmeye hazır olduğunu belirterek, “Atatürk'ün belirlediği yolda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra şehit Baltacı'nın cenazesi memleketi Bursa'ya, Vural'ın cenazesi memleketi Yozgat'a ve Dağ'ın cenazesi memleketi Eskişehir'e gönderildi.

Vural'ın evli ve 2 çocuklu, Sonerbağ'ın da evli ve 1 çocuklu olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!