Şırnak'ta 600 genç halayla askere uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta 600 genç halayla askere uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 13:03

ŞIRNAK’ta 1991- 1 tertip olarak silah altına alınan 600 genç, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenle birliklerine uğurlandı. Anne ve babalar, ellerindeki Türk bayraklarıyla davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Şırnak, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda gerçekleşen asker uğurlama törenine Vali Vahdettin Özkan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Faruk Bal, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, silah altına alınan gençler ve aileleri katıldı.

Törende Tümgeneral Mustafa Bakıcı, silah altına alınan gençlerle birlikte halay çekti.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yarbay Ahmet Aydoğan, "Bugün burada Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılan evlatlarımızı, temel eğitimlerine başlamak üzere uğurlama amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Anayasamızın verdiği askerlik yapma hakkı ve yükümlülüğü ile her Türk erkeğinin sırası gelince vatan hizmetini ifa edeceği bir gerçektir. Evlatlarımızı askere uğurlarken son derce mutlu, gururlu ve onurluyuz" dedi.

Düğün havasında geçen askere uğurlama töreninde aileler ellerinde Türk bayraklarını salladı. Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği törende, zamna zaman duygulu anlar da yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!