Şırnak'ta 5.3 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta 5.3 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 23:50

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortabağ Köyü'nde bugün gece yarısı 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre il ve ilçelerden hissedilirken, özellikle Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde vatandaşlar panikle dışarıya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre bugün saat 23.37'de merkez üssü Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortabağ Köyü olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta Uludere olmak üzere Şırnak merkez, Beytüşşebap, Silopi ilçeleri ile Siirt, Hakkari ve bazı ilçelerinde hissedildi.

Silopi ve Şırnak merkezde vatandaşlar panik halinde kendilerini dışarıya attı. Depremin herhangi bir hasara neden olup olmadığı araştırılıyor.

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, "Depremde herhangi bir can ve mal kaybı yok. Bazı binalarda hafif çatlaklar meydana geldi." dedi.

Haberin Devamı

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi  Başkanlığı, dün saat 23.37'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki Şırnak-Beytüşşebap  merkezli depremin ardından, bölgedeki deprem aktivitesinin sürekli izlendiğini  bildirdi.

AFAD Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan  yazılı açıklamada, binalarda oluşan küçük çaplı çatlakların dışında can ve mal  kaybı bulunmadığı depremi takip eden ilk on iki saat içerisinde, büyüklükleri 2,5  ile 3,8 arasında değişen 15 artçı deprem meydana geldiği belirtildi.

Depremin, kuzey-güney sıkışma rejimi altında olan tektonik sistem içinde  geliştiği ifade edilen açıklamada, depremin dış merkezine 47 kilometre  uzaklıktaki Şırnak-Merkez'de en yüksek ivme değerinin K-G yönünde 26.5 gal olarak  ölçüldüğü kaydedildi.
     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!