Şırnak ve Bingöl’e toz yağdı

Güncelleme Tarihi:

Şırnak ve Bingöl’e toz yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2009 14:10

Suriye üzerinden gelen toz bulutları dün öğlen saatlerinden itibaren Şırnak’ta etkili oldu. Toz bulutları tabaka halinde şehrin üzerini kaplarken, çiseleyen yağmurla birlikte sokaklara ve otomobillerin üzerine çamur yağdı. Bingöl semaralarını kaplayan koyu renkli toz bulutu da kentte yaşamı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Suriye, Irak ve Ürdün üzerinden gelen toz bulutları Doğu ve Güneydoğu’da özellikle sınır kesimine yakın olan birçok yerleşim biriminde etkili oldu. Rüzgarın etkisiyle birlikte Şırnak merkez ile Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde etkili olan toz bulutları nedeniyle görüş mesafesi 100 ile 150 metreye kadar düştü. Toprak renkli toz bulutları konusunda uzmanlar özellikle astım, solunum ve kalp hastalarını mecbur kalınmadıkça dışarı çıkmamaları, çıktıkları taktirde de maske takmaları konusunda uyardı. Günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen koz bulutları nedeniyle cadde ve sokaklar ile otomobillerin üzerine çiseleyen yağmurla birlikte çamur yağdı.

Bingöl’de de bu sabah erken saatlerinden rüzgarın da etkisiyle kenti toz tabakası kapladı. Görüş mesafesinin yaşanan toz bulutları nedeniyle düşmesi sonucu şehirlerarası yollarda ise ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi. Toz bulutları kentteki tüm araçların üzerini kapladı. Cadde, ev ve işyerlerinin camları 2 santim kalınlığında toz tuttu. Bingöl’de de uzmanlar vatandaşları dışarı çıkmamaları yönünde uyardı.

MERSİN'DE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

Mersin’de saatte hızı 70 kilometreyi bulan fırtına yaşamı felç etti, deniz ulaşımı aksadı.

Kent merkezinde şiddetli fırtına sırasında yol kenarlarındaki bir çok ağacın dalları kırılırken, bazı mahallelerde de elektrik telleri koptu, reklam panoları uçtu. Yola düşen ağaç dalları nedeniyle ulaşım aksarken, Mersin Limanı’nda yükleme boşaltma işlemleri durduruldu.
Ayrıca, Silifke İlçesi’ne bağlı Taşucu Beldesi’nden KKTC’ye günde 2 kez yapılan feribot seferleri de hava muhalefeti nedeni ile iptal edildi. Denizde ise dev dalgalar oluştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!