Şırnak’ta operasyon: 1 korucu yaralı

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta operasyon: 1 korucu yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 14:37

ŞIRNAK’ın Kato, Küpeli, Cudi Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi’nde PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı. Kato Dağı’nda teröristlerle çıkan çatışmada geçici köy korucusu Sefer Tarhan yaralandı.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak’ta PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Beytüşşebap İlçesi’nde bulunan Kato başta olmak üzere Küpeli, Cadi Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi’nde geçici köy korucularının da katıldığı büyük bir operasyon başlattı. Kato Dağı’nda yoğunlaşan operasyonda bu sabah bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. PKK’lıların açtığı ilk ateşte geçici köy korucusu Sefer Tarhan yaralandı. Tarhan, helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kato Dağı’nda PKK’lılarla çatışmanın zaman zaman sürdüğü belirtilirken, bölgeye Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timler, teröristlerin kaçış güzergahları ile stratejik bölgeleri tutarken, Kobra tipi helikopterler PKK’lıların bulunduğu alanları bambardımana tuttu.

Haberin Devamı

Cudi ve Küpeli Dağlarında da hava destekli operasyonlar tüm hızıyla sürürken, bu bölgelere karadan da komondalar sevkedildi. Cudi Dağı’nda teröristlerin bulunduğu alanlara Hisar Taburu’ndan dün gece top atışı gerçekleştirildi. Bu arada dün gece PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup terörist, termal kameralarla tespit edildi. Teröristler açılan top atışıyla püskürtüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!