Şırnak şehitleri memleketlerine uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şırnak şehitleri memleketlerine uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 08:39

Şırnak'ta şehit olan Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik ile Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serdal Uyanık'ın naaşı, gece yarısı düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ta Perşembe günü, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan 2 ayrı çatışmada yaralanan ve kaldırıldıkları Asker Hastanesi'nde şehit olan Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik ve Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serdal Uyanık'ın naaşı, gece yarısı düzenlenen törenle, toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Jandarma Komutanı Semih Özturan, şehidin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı.

Şehitlerin naaşları ambulans ile Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki helikopter pistine getirildi. Burada şehitlerin özgeçmişleri okundu.

Haberin Devamı

Okunan duaların ardından, şehit Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik'in naaşı İstanbul'a, şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serdal Uyanık'ın naaşı ise Çankırı'ya gönderilmek üzere, helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.

SİLAH ARKADAŞLARINI ÖPEREK UĞURLADILAR

Silah arkadaşlarının uğurlama sırasında şehitlerin tabutlarını tek tek öpmesi duygusal anlara sahne oldu.

ŞEHİT ASTSUBAY ÇANKIRI'DA DEFNEDİLECEK

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma  Astsubay Serdal Uyanık'ın cenazesi memleketi Çankırı'ya getirildi.  

Şırnak'ta dün akşam düzenlenen törenin ardından, sabah saatlerinde askeri helikopterle Çankırı'nın Ilgaz ilçesine getirilen Uyanık'ın cenazesi, Ilgaz Devlet Hastanesi morguna konuldu.  

Ayakta durmakta zorlanan baba Halit Uyanık ve şehidin diğer yakınları hastanenin önünde taziyeleri kabul etti.

Bu arada, Ilgaz Devlet Hastanesi ve ilçe bayraklarla süslendi.

Şehit Serdal Uyanık'ın cenazesinin bugün ilçede düzenlenecek törenin ardından, toprağa verileceği öğrenildi.                     



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!