Şırnak şehidini uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şırnak şehidini uğurladı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 14:39

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde güvenlik güçlerine pusu kuran PKK’lı teröristlerin açtığı ateşte şehit düşen Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç’ın cenazesi, memleketi Mersin’in Tarsus İlçesi’nde toprağa verildi. 300 nüfuslu köydeki cenazeye yaklaşık 5 bin kişi katıldı, şehit kardeşi AK Partili milletvekillerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Adana Asker Hastanesi’nden alınan bekar Hüseyin Kıraç’ın cenazesi Tarsus Ä°lçesi’ne baÄŸlı Yalamık Köyü’ne getirildi. Türk Bayrakları asılan baba evine getirilen cenaze burada bir süre bekletilirken, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ve Ahmet Uzun eve gelip, acılı aileye baÅŸsaÄŸlığı dileÄŸinde bulundu. Bu sırada sinir krizi geçiren ÅŸehidin kardeÅŸi 18 yaşındaki Serkan Kıraç, AK Partili milletvekillerine, "Defolun buradan, ne iÅŸiniz var? Ne yüzle geliyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Acılı kardeÅŸ, yakınları tarafından güçlükle sakinleÅŸtirilirken polis, 2 milletvekilini taziye çadırından çıkartarak güvenli bir bölgeye götürdü. Daha sonra cenaze köy meydanında düzenlenen törene götürüldü. Törene, Mersin Valisi Hasan Basri GüzeloÄŸlu, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ile Ahmet Uzun, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, 6’ncı Kolordu Komutan Vekili Tümgeneral Sezai Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Hayrettin Ä°mren, Adana Jandarma Bölge Komutanı TuÄŸgeneral Ãœnal KaraosmanoÄŸlu, Tarsus Kaymakamı Orhan Åžefik Güldibi, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Ä°l Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun ile yaklaşık 5 bin kiÅŸi katıldı.  Â

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Cenaze töreninde şehit askerin 47 yaşındaki 4 çocuk annesi Muhteber Kıraç, babası 55 yaşındaki Ruhi Kıraç, kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit cenazesi kılınan namaz ardından top arabasıyla 3 kilometre uzaklıktaki köy mezarlığında götürüldü. Yürüyüş sırasında binlerce kişi, sık sık, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Bu sırada fenalaşan şehidin kız kardeşi, Fatma Kıraç, "Allah belanızı versin, ağabeyimi elimden aldınız. Allah belanızı versin" diyerek çığlıklar attı. Fenalaşan genç kız ambulansa alınarak sakinleştirici iğne yapıldı. Şehidin cenazesi mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu cenazenin toprağa verilmesinden sonra, şehidin babası Ruhi Kıraç’a baş sağlığı dileğinde bulunarak tabuta sarılı Türk Bayrağı’nı teslim etti.

"TEPKÄ° NORMAL"

Şehidin kardeşinin tepki gösterdiği Milletvekili Nebi Bozkurt, "Bu acı ile gösterilmiş bir tepkidir. Gencin acısını anlıyoruz. Terör acısı düştüğü yeri yakıyor. Biz de hükümet olarak terörü bitirmek için çaba gösterip, kararlı şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!