Sırma Munyar’a Arif Mardin bursu

Güncelleme Tarihi:

Sırma Munyar’a Arif Mardin bursu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 00:00

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Arif Mardin adına ilk kez bu yıl tahsis edilen burs genç müzisyen Sırma Munyar’a verildi. Munyar, ünlü müzik okulu Berklee College’de beş hafta ücretsiz öğrenim görecek.

ABD’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu olan Amerikan-Türk Cemiyeti (ATS), genç piyanist ve solist Sırma Munyar’ı Arif Mardin Müzik Bursu’nun ilk öğrencisi olarak seçtiğini açıkladı. ATS’den yapılan açıklamada, söz konusu bursun, geçen yıl vefat eden dünyaca ünlü aranjör/besteci ve uzun yıllar ATS yönetim kurulu başkan yardımcılığını yapmış Arif Mardin (1932-2006) anısına, yetenekli genç Türk müzisyenlerini Amerikan müzik dünyasıyla tanıştırmak amacıyla başlatıldığı belirtildi.

BOSTON’DA 5 HAFTA

ATS, bursun ilk sahibinin İstanbul Amerikan Robert Kolej 11’inci sınıf öğrencisi Sırma Munyar olduğunu açıklayarak, genç müzisyenin Boston’daki Berklee College of Music’te beş hafta yaz eğitim programına katılacağını bildirdi.

Cemiyetin iş dünyası, ekonomi, siyaset, güncel olaylar, sanat ve kültür konularında düzenlediği paneller ve konferansların yanı sıra eğitim bursları, değişim programları ve çeşitli kültürel projeleri başlatıp desteklediği belirtilen açıklamada, ATS’nin Türkiye’den gelen öğretmenlerin Amerika’da bir yıl öğretmenlik yapmalarına olanak veren "Küresel Eğitmenler Programı"nı da desteklediği hatırlatıldı. Amerikan Türk Cemiyeti, Türk-Amerikan ilişkilerini ve iki ülke arasında karşılıklı anlayışı geliştirmek amacıyla New York’ta 1949’da kuruldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!