Sirene fren

Güncelleme Tarihi:

Sirene fren
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 01:09

Sağlık Bakanlığı, ambulans şoförlerine trafik kurallarını hatırlatan bir uyarı yazısı göndererek “Gereksiz siren çalmayın. Ani hız-fren yapmayın. Sürücüleri panikletmeyin. Can kurtarırken can almayın” dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı, ambulansların karıştığı kazaların artması ve acil durum olmamasına rağmen siren çalınarak trafikte sıkıntı yaratılması üzerine ambulans şoförlerini bir yazı ile uyardı. Uyulması gereken kuralları detaylandırdıklarını kaydeden Sağlık Bakanlığı yetkilileri, “Ambulansların, can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde kullanıldığına ilişkin tespitler var. Bu araçların geçiş üstünlüğü var, ancak geçiş öncelikleri yok. Can kurtarmaya çalışırkan can kayıplarına yol açmamaları için uymaları gereken kurallar var. Bu konuda uyarı görevimizi yerine getirmek üzere ilgili birimlere yazı gönderdik” bilgisini verdiler.

Kırmızıda durmak zorunda

- Ambulans güvenli bir yere park edilecek.
- Güvenli bir hızda vaka adresine gidilecek. Ani hız ve fren yapılmayacak.
- Vakaya gidilirken ve araçta hasta bulunduğu sürece ikaz lambaları sürekli açık tutulacak ve gerekli durumlarda siren kullanılacak. Trafik kurallarına uyulacak.
- Seyir halinde, iki şeritli yollarda sol şerit, üç ve daha fazla şeritli yollarda orta şerit kullanılarak fermuar sistemi yaptırılacak.
- Diğer araçlarla arasında takip mesafesi bırakacak.
- Farlar, ambulansın hızı için sürekli açıp kapatılmayacak. Reflektörle diğer sürücüler sürekli uyarılmayacak ve sirenler uygunsuz kullanılarak diğer araç sürücüleri paniğe sevk edilmeyecek. Kırmızıda durulacak.

Haberin Devamı

SINAVDA SESSİZLİK

- Psikiyatrik vakalar gibi özellikli vakalarda siren kullanılmayacak. Geniş katılımlı sınavlar süresince siren çalıştırılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!