Sıra Tansu Çiller'in ifadesine geldi

Güncelleme Tarihi:

Sıra Tansu Çillerin ifadesine geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 13:33

ESKİ Özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın itirafları üzerine başlatılan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 yıldır yürütülen, 1990’lı yıllarda işlenen 16 faili meçhul cinayetle ilgili soruşturmada sona gelindiği belirtildi. Son olarak geçen hafta emekli Yarbay Korkut Eken ile dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın ifadelerini alan savcılığın, önümüzdeki günlerde eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in ifadesine başvuracağı öğrenildi

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında Hanefi Avcı, Sedat Bucak, Nadire İçkale, Mehmet Eymür’ün aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesine başvuran savcılık son olarak geçen hafta Yarbay Korkut Eken ile eski emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın ifadelerini aldı. Susurluk davası kapsamında “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” suçundan 5 yıl hapse mahkûm edilen dönemin Emniyet Genel Müdürü Ağar’ın soruşturma kapsamında “şüpheli“ sıfatıyla ifadesinin alındığı belirtildi. Ağar’ın faili meçhul cinayetlerle ilgili suçlamaları reddettiği bildirildi. Savcılığın, önümüzdeki günlerde eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in ifadesine başvuracağı öğrenildi.

İKİ KİŞİ HALA TUTUKLU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturması kapsamında aralarında eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’in de bulunduğu toplam dokuz kişi tutuklanmıştı. Ancak tutukluluk değerlendirmesinde bu kişilerden 7 tanesi hakim tarafından serbet bırakılırken eski Özel Harekat Polislerinden itirafçı Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu halen tutuklu bulunuyor.

MİT RAPORLARI VAR

Savcılığın soruşturmasının büyük bölümünü bitirdiği, önümüzdeki günlerde eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in ifadesinin alınmasının ardından iddianamesini tamamlayacağı kaydedildi. Savcılığın iddianamesini özelikle MİT raporları ve tanık ifadelerine dayandıracağı, şüpheliler hakkında ise “cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekkül adına birden fazla adam öldürme ve adam öldürmeye azmettirme” suçundan dava açacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!