Sıra arkadaşından Ürdün anıları

Güncelleme Tarihi:

Sıra arkadaşından Ürdün anıları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 01:01

KARAMAN’da yaşayan Musa Demirci, Ürdün Üniversitesi’nde eğitim gördüğü sırada tanıştığı ve yaklaşık 1 yıl aynı sırada oturduğu Başbakan Ahmet Davutoğlu için, “Uluslararası ilişkiler konusundaki bilgisi gerçekten fevkaladeydi” dedi.

Haberin Devamı

Demirci, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kültürel anlaşması çerçevesinde 1988-1989 eğitim öğretim yılında Arapça eğitimi için 5 arkadaşıyla Ürdün’e gittiğini söyledi. Davutoğlu’nun da o sırada 2 arkadaşıyla bağlı olduğu üniversite kanalıyla Arapça öğrenmek için Ürdün’de bulunduğunu belirten Demirci, şunları anlattı:

EN ÜCRA KABİLEYİ BİLİYORDU

“Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu çok çalışkan, zeki ve kabiliyetli bir kişiydi. Biz yıllardır Arapça okumamıza rağmen kendisi sıfırdan geldiği, hiç Arapça bilmediği halde, kısa sürede en az bizim kadar öğrenmişti. Kursun sonunda başarı belgesini elde etmişti. Halkla ilişkileri gayet iyiydi. Arapça’yı rahat konuşabiliyor, iyi ilişki kurabiliyordu. Çok mütevazı bir insandı. Çevremizdeki yabancı öğrencilerden Filistinli, Bosna Hersekli ve Afrikalı öğrencilerle çok sıkı ilişkisi ve alakası vardı. Yurtta kalan kişilerle çok samimi ilişkiler kurar onlarla çok iyi ilgilenirdi. Başbakanımız Afrika’nın en ücra köşesindeki en küçük bir kabileden bile haberi olan bir yapıya sahipti. Hatta bir toplantımızda Afrikalı bir öğrenci, bir kabile ile ilgili bilgi verdi. Başbakanımız o kabileden bilgi sahibi olduğunu söyledi, Afrikalı öğrenciler de bu duruma çok şaşırmışlardı. Başbakanımız çok derin bilgi ve ilme sahip bir kişiydi.

Haberin Devamı

ÇOK SAMİMİ BİR İNSAN

Sayın Başbakanımız ile gezdiğimiz yerlerde fotoğraflar çektirmiştik. O fotoğrafları saklıyorum. Gerçekten dostluğu, arkadaşlığı güzel, çok samimi bir insan. Çok zeki biri. Dış ilişkiler ve uluslararası ilişkiler konusunda fevkalade başarılı. Son zamanda bu kadar sıkıntılı bir dönemde Türkiye’nin çevresindeki ateş çemberine rağmen, huzurumuzu ve ekonomik başarıları, bu başarılı insanların çalışmalarına ve emeklerine borçluyuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!